About Me Baby Adventures Mommy Stuff Uncategorized

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 14 maanden

19 juli 2015

Lieve Lola,

Vandaag schrijf ik weer een brief aan jou. Het is vandaag een fijne, maar ook verdrietige dag. Vandaag is de dag dat jouw vriendinnetje Lotte 1 jaar zou zijn geworden. Een vol met taartjes, ballonnen, slingers en vooral veel plezier. Maar vandaag is het stil. Er is geen feest. Een jaar geleden namen we afscheid van jouw vriendinnetje Lotte. Daarom is mama vandaag een beetje verdrietig… Binnenkort krijgt Lotte een klein broertje of zusje. Wat kijken we daar allemaal naar uit! Een lief klein vriendje of vriendinnetje voor jou en je vriendje Lars. Een nieuw begin. Fijn.

Vandaag ben je al 14 maanden oud. Je bent zoveel aan het veranderen in deze afgelopen maand. Zo oefen je de hele dag met lopen en kun je al zelf achter je loopwagen wandelen zonder dat papa of mama je helpt. Gisteren en vandaag ging je zelfs zonder hou vast ineens vanzelf staan. Ik ben benieuwd of je volgende maand al echt kunt lopen of staan zonder handjes. Wat ben ik trots op iedere stap die je zet, knappe dame! Je snoetje straalt dan helemaal trots als je met grote stappen naar mama loopt. Knap hoor!

Gelukt mama!

Gelukt mama!

Je tandjes en kiezen zijn nu flink aan het doorkomen, en dat doet soms een beetje pijn. Vooral het tandjes poetsen is nu niet zo fijn. Dan poets je liever papa’s tandjes in plaats van die van jezelf.

Je geniet van het mooie weer, lekker buiten spelen vindt je fijn. Vooral lekker in het zwembadje spetteren met al je eendjes en bootjes is één groot spetterfeest. Heerlijk vindt je dat, in je nieuwe zwemkleertjes. Je eerste plasje op de kamervloer is inmiddels ook een feit. Je zwemluier/broekje was toch niet “ongelukjes-proof”. Je vond het zelf maar een beetje vreemd, dat warme plasje waar je in zat. Je trok er maar een vies gezicht bij. Bah!

Eten doe je heel erg goed. Soms kun je wel wat mopperen tussendoor, ik denk dat je tandjes een beetje pijn doen wanneer je eet. Daarom duurt het soms ook wat langer. Maar dat mag hoor, lieve schat!

Je bent zo lief voor anderen. Je deelt je eten en drinken en zelfs onzichtbare koekjes krijgen we in onze mond gestopt…hmmmm…lekker hoor! 

Slapen gaat ook erg goed. Thuis slaapt meneer konijn sinds kort bij je in je bedje. Dat vindt je zo fijn. Samen maken we hem ’s ochtends zachtjes wakker want hij slaapt dan nog. Dat vindt je zo leuk om te doen. Ik denk dat mama een broertje voor meneer konijn voor je gaat halen zodat die bij je mag logeren in het kinderdagverblijf. Daar val je namelijk niet zo snel in slaap en hou je alle andere kindjes wakker. Misschien kan broer konijn je daarbij helpen. Ik ben benieuwd!

Je haartjes groeien trouwens ook als kool en papa heeft ze deze week bij je oortjes een beetje bijgeknipt, want je kreeg een echte “Beatles-coupe”. Je staartje heb je nog steeds vaak in, want dat staat je zo lief. 

Wat genieten we steeds meer van jou, lieve Lola. Je begint echt een eigen ik te creëren en we leren je steeds beter kennen. Iedere dag houden we weer een beetje meer van jou!

Dankjewel voor al je lieve glimlachjes, brabbels, knuffels en plakkusjes…

Ik hou van jou lieve poekie!

Kusje van Mama

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Sophie 19 juli 2015 at 17:30

  Mooi geschreven zeg!

 • Gwen 19 juli 2015 at 20:19

  Wat lief zeg! En wat mooi, dat stukje over Lotte <3

  • jansyluvzu 19 juli 2015 at 20:23

   Dankjewel Gwen..het is nog steeds zo onwerkelijk…gisteren heb ik samen met mijn vriendinnetje ons vriendinnetje (de mama van Lotte) eens goed verwend…de hele dag lekker high tea hapjes en spa dagje gehouden…nageltjes lakken, maskertjes etc…gewoon even lekker genieten en ontspannen…even afleiding en niet alleen maar bezig zijn met een jaar geleden…vandaag was het even slikken…maar we hebben er desondanks een mooie dag van gemaakt 🙂