About Me Baby Adventures I Love Mommy Stuff Shopping Tag Uncategorized

Fashionista Tag – de mama-editie!

17 juli 2015

Het is wel duidelijk dat ik heel erg vrolijk word van (kinderkleding) shoppen. Sinds Lola geboren is lijk ik wel een nieuwe hobby (lees: obsessie) te hebben ontwikkeld. Kleding shoppen voor dochterlief, en dan natuurlijk vooral wanneer mijn favoriete items die al maanden in mijn wensenlijstje staan dan eindelijk (mega) afgeprijsd zijn…daar gaat mijn hart toch wel even harder van kloppen!

kleertjes genoeg

kleertjes genoeg

Op de blog van Monique (Moonoloog.nl) kwam ik vandaag deze toepasselijke zelfgemaakte Fashionista – de mama editie – Tag tegen. Die past helemaal bij mij! Ik heb hem maar gelijk ingevuld!

Dit zijn mijn antwoorden:

1.Hoe zou je je eigen kledingstijl omschrijven?

Lastige vraag. Ik vind van alles leuk, maar als ik kijk wat ik de afgelopen 2 jaar vooral gedragen heb (op de zwangerschapstenten na dan hè). Dan zie ik vooral spijkerbroeken of leggings met een stretch rokje met een simpel t-shirt of vrolijk blouseje er op. In de zomer draag ik wel eens een jurkje met legging eronder. Met mijn maat 50 kan ik me natuurlijk niet in alle fashion must-haves hijsen. Dus kijk ik wel of het me een beetje afkleed zeg maar. Geen leggings zonder iets wat er overheen valt. Als ik zou kunnen dragen wat ik zou willen dan zou ik vooral gaan voor een stoere, aparte Indie, hippie look. Lekker zittende kleren, verschillende materialen, anders dan anders. Had ik dat lijntje en de centjes maar *droomt verder*…

2. Heeft je kind of hebben je kinderen een specifieke kledingstijl en zo ja, hoe zou je die omschrijven?
Als ik in Lola’s kledingkast/rek kijk dan zie ik niet perse één stijl. Ze heeft stoere jongensachtige kleding, maar ook zuurstokroze kleren. Geen popperige prinsessen outfits of prints van stripfiguren als Minnie, Pooh of Minions. Daar ben ik zelf niet zo van. De ene dag loopt ze in een stoere broek met een Sprout en Sprout “Mom Stop Bloggin’ Me” T-shirt en de volgende dag draagt ze een roze jumpsuit met ananassen er op. Het staat haar allemaal even leuk! Vooral veel kleurige outfits en leuk gecombineerd. Dus geen complete carnavalslook met 6 soorten prints of alles roze. Ik ben echt jaloers op haar kledingcollectie. Klein bofkontje!
3. Wat is je lievelingskledingstuk?
Voor mijzelf? Een lekkere joggingsbroek of legging, heerlijk. shirt er boven en dan het liefst (alleen thuis natuurlijk) geen bh aan (let them looossseeee)…totdat de postbode aanbelt en ik mij als speedy gonzales in mijn bh moet hijsen! Lola’s favoriete kledingstuk…eentje maar? Ik kies er gewoon een paar…haar Hello Apparal legging (maat 4y ligt al klaar in de kast), Munster kids panda t-shirt, Mini Rodini dolfijnen romper, Hello Apparel rompers, Munster Kids watermeloenen broek en alles wat ik heb van Sproet en Sprout!
Lola in haar nieuwe Munster Kids Pakje

Lola in haar nieuwe Munster Kids Pakje

4. Waar shop je het liefst kleding voor jezelf? En waar voor je kind(eren)?
Voor mijzelf koop ik vooral bij de H&M. Voor Lola online, in heeeel veel leuke webshops zoals Kids Department, Orange Mayonaise, Scandimini, SoLovable, Sproet en Sprout. Maar ook Hema, Zara, H&M en Primark.
5. Wat trek je aan als je een avondje uit gaat?
Jurkje met legging, of mooie zwarte broek met leuk blousje er op. Niets geks of bijzonders helaas.
6. Wat doe je met kleding die je (kind) niet meer draagt?Die bewaar ik op zolder. Ik heb inmiddels zo’n 6 vuilniszakken vol. Ik heb echt heeeeeeeeeel veel tweedehandskleding gekregen tijdens mijn zwangerschap. Een aantal dingen heeft Lola niet aan kunnen hebben vanwege het verkeerde seizoen. Sommige dingen vond ik gewoon niet zo mooi. Ik wil het nog niet weg doen. Hopelijk komt er nog ooit een broertje of zusje voor Lola en kan ik het (deels) hergebruiken. Hoe leuk zou dat zijn. Sommige dingen kan ik gewoon niet weg doen, daar zitten zoveel mooie herinneringen aan. Wat ik niet meer gebruik zou ik weggeven of verkopen (de duurdere en exclusievere items) . Maar ik zou nooit zomaar iets weggooien. Ik was er zelf ontzettend blij mee en zou het graag aan iemand anders geven die het goed kan gebruiken.

7. Koop of krijg je weleens tweedehands kleding?

Zie vorige vraag. Ja hoor! Via Instagram, tweedehandswinkels of via via. Ik heb daar geen problemen mee. Zeker kinderkleding wordt zo weinig gedragen dat het bijna niet kan slijten. En zo help je elkaar toch weer een beetje.

8. Koopje scoren in de sale of krom liggen om een dure jas die je echt móet hebben?

SALE! I loooove sale! Ik heb zelf bijna 5 jaar bij de H&M gewerkt (ik had mijn eigen baby en daarna kinderaccessoires afdeling) …dus ik kan slecht veel geld uitgeven aan kleding. Ook voor mijzelf betaal ik niet veel voor mijn kleding. Het enige wat duurder kan zijn dan de rest zijn jassen en schoenen. De rest koop ik vooral bij de H&M. Lekker betaalbaar en ze hebben er de grote maten afdeling, waar ik vaak leuke kleding kan vinden. Al heb ik in de afgelopen 2 jaar bijna niets meer gekocht. Ik kwam eerder met kleding voor Lola thuis (vast heel herkenbaar voor alle mama’s).

9. Hoe kleed je je het liefst als je de deur niet uit hoeft?

Zie vraag 3, of mag het ook poedeltje naakt zijn…haha…nee hoor, grapje. Het liefst draag ik iets wat vooral comfortabel zit zoals een legging en tank top…niet heel erg sexy, maar who cares!

Lola in haar Munster Kids watermeloentjes legging

Lola in haar Munster Kids watermeloentjes legging

10. Bepaalt je kind wat hij/zij aan wil en in hoeverre laat je hem/haar hier vrij in?

Op dit moment geniet ik van het feit dat ik nog fully in control ben van Lola’s outfitkeuzes! Ze doet gewoon aan wat ik haar aantrek. Laten we hopen dat dit nog heel lang zo blijft!

Wil je deze toffe Tag ook gebruiken op je blog , vergeet dan niet om de blog van Monique te vermelden. En laat het mij ook even weten, ik ben benieuwd naar jou antwoorden!

 

Spread the love

You Might Also Like

  • Monique 17 juli 2015 at 14:56

    Wat leuk dat je hem zo snel ook hebt ingevuld Janske! En wat heeft Lola leuke kleding zeg! Ik denk dat we wel een beetje van dezelfde stijl houden als ik dat zo zie 🙂 Moest trouwens erg lachen om je ‘liefst zonder bh’ en de postbode die dan aanbelt… Haha!

    • jansyluvzu 17 juli 2015 at 15:03

      Dat gebeurd echt ALTIJD….zoooo irritant…haha…ik wil hem ook niet shockeren 😉 anders durft ie nooit meer aan te bellen…haha