Books Mommy Stuff Review Uncategorized

De dag dat ik doodging – Boek Review

12 juli 2015

De dag dat ik doodging – De strijd van een moeder voor haar ongeboren kind – Auteur: Tania Bongers – 304 pagina’s – 2013

De dag dat ik doodging

De dag dat ik doodging

Er groeit een kindje in haar buik

De titel van het boek verklap al meteen dat de inhoud geen vrolijk verhaal is. Het boek gaat over Tania Bongers, een jonge vrouw die alles heeft wat haar hartje begeert. Een succesvolle baan in de mode-industrie, de allerliefst en knapste vriend Antonie én ze is zwanger! Uiteraard is Antonie door het dolle heen wanneer Tania hem het geweldige nieuws verteld. Er groeit een kindje in haar buik. Wat een wonder.

15 weken en 3 dagen zwanger. Tania heeft last van bloedverlies. Ze gaat direct naar haar verloskundige. Is het een miskraam? Tania vreest voor het allerergste. Gelukkig, het hartje klopt nog, maar met zoveel bloedverlies wordt ze verzocht om voor extra controles naar het ziekenhuis te gaan.

15 weken en 4 dagen zwanger. “Ik zie een vrij grote tumor op uw baarmoeder”…

Hartverwarmend en inspirerend

Tania’s wereld stort in. Dokters adviseren haar om abortus te plegen om haar eigen leven te kunnen redden door de tumor zo snel mogelijk te verwijderen. Echter heeft Tania hier een compleet ander idee over. Zij wil vechten voor haar kindje, het kindje dat haar leven redde. Door dit kindje wist ze dat ze kanker had, hoe kan ze nu niet voor haar kindje vechten. Zelfs als dit betekend dat ze het zelf niet zal overleven. Haar besluit staat vast. Samen met haar vriend gaat ze de strijd aan tegen de kanker.

Tania Bongers

Tania Bongers

Het boek is door Tania op een “luchtige” manier geschreven, zodat je helemaal in het verhaal wordt meegezogen alsof je samen met haar de strijd aan gaat. Het is ontroerend om haar liefde en vechtlust te lezen voor haar ongeboren kind. Het boek is hartverwarmend en inspirerend en je leest het met een lach en een traan. Wat mij betreft een echte must-reed!

Het boek kost €16,95 bij Bol.com.

Deze blog is niet gesponsord – Ik schreef ik deze post omdat ik het boek graag aan jullie tip!

Lees ook mijn review over het boek “Heavy Shit – Eerlijk over ouderschap

Spread the love

You Might Also Like