About Me Baby Adventures Blog Challenge mama challenge mama challenge 2015 Mommy Stuff My Adventures Uncategorized

Doe een zomerse binnenactiviteit bij slecht weer – Mama Challenge #1

4 juli 2015

Vandaag begint de grote Mama Challenge! Samen met een heleboel andere blogmama’s ga ik deze zomer een aantal leuke challenges aan en we beginnen vandaag! En wij gaan meteen van start met onze eerste Challenge:

Dat ziet er gezellig uit!

Dat ziet er gezellig uit!

Doe een zomerse binnenactiviteit bij slecht weer

Terwijl buiten de mussen van de daken vallen en het binnen ook niet meer zo lekker koel is als gewenst bedenk ik wat ik samen met Lola kan doen. Het is nog geen 10 uur ’s morgens en ik geef haar een lekker fruithapje met verse stukjes abrikoos, kersen en banaan. Ze smult er van. Daarna nog wat vers geperste jus’d Orange met een rietje en ze kan er weer even tegenaan.

En dan…hoe gaan we deze snikhete hittegolf vandaag zo vrolijk mogelijk doorkomen? Ik kan zelf totaal niet tegen hitte, dus heb besloten om mij vandaag vooral binnenshuis te gaan begeven. Ik zet Lola nog een paar minuten in de schommel in de tuin om toch nog even buiten te zijn. Al snel hebben we er genoeg van en gaan vlug weer naar binnen.

Lekker spelen

Lekker spelen

Tijd voor verkoeling!

Aangezien we een eikenhouten vloer hebben lijkt het me niet helemaal handig om een zwembadje in de woonkamer op te zetten. Dan gaan we maar een zwemfestijn maken in de badkamer! Ik haal een hele verzameling badspeeltjes tevoorschijn en hijs Lola in haar (te grote) bikini. Mooi, kan ik die ook meteen passen en testen of hij goed genoeg is voor op het kinderdagverblijf.

Waterpret

Waterpret

Ik neem haar mee naar de badkamer en ze wordt helemaal vrolijk. Haar beentjes trappelen en ze klets voluit al wijzend naar al het speelgoed in het grote bad. Aangezien papa ook zit te klagen over hoe heet hij het heeft mag hij met Lola in bad spelen. Twee mensen verkoeld en vermaakt. Top!

Plons!

Op het moment dat ik deze blog typ hoor ik die twee samen lol hebben boven. Wat een topidee! Ze zitten er nu al ruim drie kwartier in en ik hoor nog steeds geklets, geschater en gelach. Ik geniet ondertussen mee achter mijn laptopje voor een ventilator.

hoi!

hoi!

Op deze manier is dit “slechte” weer goed vol te houden voor ons.

Oh, ik hoor papa roepen…

Ik denk dat ik hem even af ga wisselen en zelf ook een verkoelende duik ga nemen!

Plons!

Doe je ook mee met de Mama Challenge? Ben je ook al begonnen met je eerste challenge?

 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Tamara 4 juli 2015 at 11:45

  Heerlijk verkoelend zo in huis !

  • jansyluvzu 4 juli 2015 at 11:52

   Echt hè. .. Ik denk dat we straks nog een keer in bad gaan ☺

 • Mama challenge 1 – zomerse binnenactiviteit 4 juli 2015 at 12:37

  […] kunnen we voor de challenge aan de wateractiviteit beginnen. Blogger Janske.nl ging hier vanmorgen al mee aan de slag. Mamakletst koos voor een grappig spelletje als […]

  • jansyluvzu 4 juli 2015 at 13:30

   Leuk! Bedankt voor de mention ?

 • Sylvie 4 juli 2015 at 12:33

  Goed idee! Ben de tel kwijt hoe vaak Ivar gisteren in de douche heeft gespeeld 🙂

 • josanjongbloed 5 juli 2015 at 17:10

  Dat zier er gezellig uit 🙂 Heerlijk zo’n lekker groot bad voor je meisje

  • jansyluvzu 5 juli 2015 at 17:17

   Het was heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar ☺

 • Priscilla 8 juli 2015 at 00:23

  Wat een schattige foto’s! Ik ben wel jaloers hoor, wij hebben helaas geen bad!

  • jansyluvzu 8 juli 2015 at 08:28

   Je kunt ook de gootsteen of een badje gebruiken ?

 • Mama challenge Zomereditie 9 juli 2015 at 16:09

  […] liet haar zoontje en oppaskindje spelen met ijsklontjes Sylvie maakte gezonde cupcakes Janske deed een zomerse binnenactiviteit Maike laat haar kindje spelen met waterballonnen en ijsklontjes […]

 • IJsjes knutselen, verfijs en ijsjesmemory DIY voor je peuter 17 augustus 2015 at 12:44

  […] maakte heerlijke nepijs met de kinderen compleet met sprinkels, saus en slagroom! Janske maakte een groot zwemparadijs in bad en Linda haar kinderen gingen op verschillende manieren […]