Baby Adventures Mommy Stuff Uncategorized

Voor het eerst met de pot mee eten

24 juni 2015
Kan ik zelf al hoor mama!

Kan ik zelf al hoor mama!

Vanaf een maand geleden eet onze dochter Lola met de pot mee. Pas toen ze 6,5 maanden oud was zijn we begonnen met “echt” eten naast de borstvoeding en flesvoeding en dit ging al meteen erg goed. Ik maakte vanaf die dag bijna al haar hapjes en prakjes zelf. Af en toe kreeg ze hapjes uit potjes die ik had gekregen in van die fijne zwangerschapsboxen en van een lieve vriendin die ze niet meer nodig had. Alles at ze meteen goed mee, er was niets bij wat ze niet lustte. Dat was natuurlijk super fijn!

Eten met weinig tandjes

Vanaf vorige maand eet Lola dus gewoon met de pot mee. Het was even spannend in het begin omdat ze vooral gepureerd eten gewend was en nog maar weinig tandjes had. Maar het viel echt 100%  mee.

Lola is een makkelijke eter en probeert alles nieuwsgierig uit. Dat scheelt natuurlijk al de helft. Sinds haar eerste verjaardag zijn we begonnen met haar mee te laten eten met ons. Inmiddels heeft ze al van alles geprobeerd. Ze eet tot nu toe alles goed, behalve stukjes vlees. Dat vind ze volgens mij een vreemde structuur hebben, want vaak vist ze deze stukjes met een vies gezicht weer uit haar mondje.

Het gaat er in als koek

Wat ze erg lekker vind is tomaatjes, spaghetti/macaroni, bananenpannenkoekjes, pannenkoeken en wentelteefjes. Maar ook alle soorten fruit, champignons, risotto en natuurlijk een schaaltje volle yoghurt gaan er in als koek…hmmmmm!

Wat heerlijk om je kind zo te zien genieten en smakken…haha! Het is voor haar iedere keer weer een feestje om te mogen eten. Fijn!

Wat at jouw kleintje voor het eerst met de pot mee? Wat ging goed en wat wilde hij of zij totaal niet eten?

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Daantje 24 juni 2015 at 16:43

  Leuk zeg, al die foto’s zo van boven genomen. Tobias eet al een aardig poosje met de pot mee. Hij vond risotto vanaf het begin af aan erg lekker. Andere dingen moest hij wat langer aan wennen…

  • jansyluvzu 24 juni 2015 at 16:44

   Risotto ging er hier ook goed in. Dat eet ook makkelijk, ondanks alle kruiden die er in zaten at ze dit met gemak op…

 • Nicoline 25 juni 2015 at 09:36

  Leuk om te zien, mijn kleintje eet nu pas sinds een maandje vast voedsel. Ze eet alles heel goed. Erg leuk om te zien dat we dit in het vooruitzicht hebben 🙂

  • jansyluvzu 25 juni 2015 at 09:50

   Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open 🙂

 • twinkelbella 25 juni 2015 at 20:23

  Wat ziet het er ook lekker uit die georganiseerde bordjes met groente. Ik vond het zelf ook zo leuk toen mijn zoontje met de pot mee ging eten, zo gezellig aan tafel!

 • jansyluvzu 25 juni 2015 at 20:25

  inderdaad …haha…ondertussen verteld ze ook nog eens hele verhalen….lekker ding…hihi