About Me Baby Adventures Mommy Stuff Tag Uncategorized

Summer & Family Tag

20 juni 2015

Zondag begint eindelijk de zomer, nou ja officieel dan. Buiten lijkt het meer op de herfst de afgelopen dagen. Maar desondanks heb ik een leuke zomer tag gevonden op de zelfverzonnen blog van Meisje Eigenwijsje. Zo kom ik toch alvast een beetje in de zomerstemming!

Welke activiteiten onderneem je met je gezin?

Lekker wandelen in de buurt, naar de winkels of samen slenteren over de markt. Maar ook samen in de tuin relaxen en spelen in het zwembadje en in de zandbak. Uitstapjes naar familie, knusse festivalletjes, de kinderboerderij.

Hoi lieve ezeltjes!

Hoi lieve ezeltjes!

 Wat is de musthave voor je kindje in de zomer?

Zwempakje, zonnebril, hoedje, zonnebrandcrème, luchtige jumpsuites, zwembadje en zwemband…en laat die zon maar schijnen!

Waar speelt je kind het liefste mee?

Op dit moment speelt ze het meest met haar nieuwe papieren stapelblokken van de Hema, haar boekjes en haar Fisher Price ringen toren. Daar kan ze zichzelf echt uren mee vermaken. Boekjes lezen, alle blokken uit elkaar halen en weer in elkaar.

Waar moet je écht naartoe qua gezinsvakantie?

Ik denk als je kleine kindjes hebt dat het fijn is dat je “relaxt” op vakantie kunt zodat je alle hulpmiddelen bij de hand hebt. Een Centerparcs of Landal Greenpark lijkt me ideaal. Wij gaan op vakantie naar een 5-sterrencamping waar we een luxe ingerichte loungecabin hebben met alle luxe die we nodig hebben. ik hou ontzettend van kamperen, maar daarvoor wacht ik liever tot mijn kind wat groter is.

Lekker weertje!

Lekker weertje!

En wat is echt een no go qua gezinsvakantie?

Een stedentrip lijkt me onhandig, back-packen en alleen een hotelkamer lijkt me ook niet fijn. Dan zit je continu op de hotelkamer als je kindje slaapt. Dat is wel iets wat je vooraf misschien niet in de gaten hebt.

Ga je met of zonder kinderen naar een festival?

Ik ga zonder kind naar grote festivals, maar met kind naar kleine festivals zoals het super knusse ’t Wasven Festival in Eindhoven wat deze zomer op iedere laatste zondag van juni, juli en augustus plaatsvindt. (Echt een aanrader trouwens!) Een klein festival met rustige muziek, lekker eten en drinken in een prachtig plekje midden in Eindhoven.

't Wasven 2015

’t Wasven 2015

Draai je andere muziek voor je kind tijdens de zomer?

We draaien allerlei soorten muziek. Van Dirk Scheele tot Faithless, van Backstreet Boys tot Bruno Mars…hier staat vaak de radio aan en dansen we met zijn drietjes vrolijke en vooral gekke dansjes mee. Dus ik denk dat er meer zomerse muziek op de radio gedraaid wordt, maar niet bewust door ons.

Wat is je favoriete zomerse foto?

Jeetje…maar eentje…dit is wel een hele leuke:

Lekker in het zwembadje spelen!

Lekker in het zwembadje spelen!

Wat is je favoriete zomerse kinderdrankje?

Lola drinkt op dit moment thuis alleen maar melk en water, dus dan zou ik water kiezen. Zelf drink ik het allerliefst een ijskoude Pepsi Light (liever Coca Cola, maar dat zullen we maar niet doen) met ijsklontjes en een citroentje of limoentje er in. Proost!

Hoe kleed je jouw kind het liefst tijdens de zomer?

Het liefst in een vrolijke jumpsuit of wanneer het heel erg warm is in een romper met van die spaghettibandjes. Lekker luchtig dus.

Wil je deze zomerse tag overnemen? Voel je dan vrij! Vergeet niet Nicole van Meisje Eigenwijsje erin te vernoemen. 

Spread the love

You Might Also Like

  • Astrid 20 juni 2015 at 19:40

    Wat een leuke tag! Mij lijkt dat festival in Eindhoven ook wel leuk.

    • jansyluvzu 20 juni 2015 at 19:48

      Vorig jaar was de eerste keer (3 edities) en ik vond het erg leuk, vooral omdat het zo kleinschalig is. Lola was toen 6 weken oud, haar allereerste festival…al slapend vanuit de draagzak 🙂