About Me Baby Adventures Mommy Stuff Uncategorized

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 13 maanden

19 juni 2015

Lieve Lola,

Lola 13 maanden

Lola 13 maanden

Precies een maand geleden vierde ik samen met jou en je papa je allereerste verjaardag. Wat was dat een bijzondere dag! Vlak daarna vierde je feest op het kinderdagverblijf en een groot feest thuis. Wat hebben we van je genoten tijdens deze gezellige week, je straalde van oor tot oor. 

Deze maand verraste je me keer op keer met was je allemaal allemaal al kunt, ik kan het bijna niet meer bijhouden, zo snel als je groter wordt. Bijna iedere dag kun je weer iets nieuws. Zo leerde je zelf uit je fles en tuitbeker drinken, wat je meteen maar met 1 handje deed, wel zo makkelijk natuurlijk, hihi. En drink je sinds je verjaardag zonder enige moeite halfvolle melk en eet je bijna altijd met de pot mee. Stukjes vlees vindt je nog een beetje vreemd en haal je soms weer uit je mondje, maar verder eet je eigenlijk alles. Ook volle yoghurt als toetje gaat er prima in! Je at al macaroni, risotto, pannenkoeken, lasagne en je allereerste frietje. Je gaat echt op ontdekkingsreis en vind eten één groot avontuur. 

Lola 13 maanden

Lola 13 maanden

Ook ben je zelf al gaan staan in de box en aan de bank trek je jezelf omhoog om te gaan staan. Met papa en mama oefen je soms met lopen achter je loopwagentje en dat vindt je super leuk. Die trotse glimlach van je terwijl je vrolijk rondstapt. Daar word ik zo gelukkig van! Over je glimlach gesproken, je hebt alweer 3 mooie tandjes erbij gekregen! Je glimlach wordt steeds witter, haha. 

De hele dag door klets je de oren van mijn hoofd met de meest prachtige verhalen die je vol overtuiging tegen me verteld. Wat ben ik benieuwd wat je allemaal verteld, kon ik je maar verstaan, want aan je gezichtsuitdrukkingen te zien vertel je de mooiste verhalen!

Lola 13 maanden

Lola 13 maanden

Je wijst steeds meer dingen goed aan als ik vraag “waar is de poes” dan wijs je deze voor me aan. Of je zegt “boe” als we samen de koe aanwijzen. Wanneer we naar bed gaan zwaai je even alle knuffels gedag en soms lig je daarna in je bedje even in je handjes te klappen, dat is zo lief! Ook klapte je vandaag in je handjes en daarna deed je ze op je hoofd…heb je dat onthouden van het liedje “Klap eens in de handjes…”? wie weet!

Je bent zo veel veranderd in de afgelopen maand. Wat maak je me iedere keer weer super trots! Je bent een heerlijk kind en ik hou zoooooo veel van jou, lieve Lola! 

Dankjewel voor deze ontzettend mooie maand!

Liefs,

Mama

x

Spread the love

You Might Also Like