Baby Adventures Mommy Stuff Tag Uncategorized

Personal | De Kinderopvang Tag

16 juni 2015

De kinderopvang tag

Via de blog van Blogmama en die van Mamaliefde vond ik deze leuke Kinderopvang tag. Een tag met vragen over het kinderdagverblijf, gastouder of nanny van je kind(jes).

Dit zijn mijn antwoorden:

1. GAAT JE KINDJE NAAR EEN KINDERDAGVERBLIJF, GASTOUDER OF NANNY?

Onze dochter gaat sinds de eerste dag dat ik weer ben begonnen met werken naar een kinderdagverblijf hier vlakbij. Ze was toen 3,5 maanden oud.

Voor de eerste keer naar het kinderdagverblijf

Voor de eerste keer naar het kinderdagverblijf

2. HOEVEEL DAGEN PER WEEK?

Ze gaat 2 dagen per week naar de opvang, op maandag en donderdag.

3. WAAROM HEB JE GEKOZEN VOOR DEZE VORM VAN OPVANG?

Omdat ik en mijn partner beiden op die dagen werken en we geen vaste oppas hebben op deze dagen. En omdat ik heel graag wil dat Lola ook met andere kindjes speelt en niet alleen haar eerste jaren doorbrengt tussen volwassenen. Zo leert ze daar ook ontzettend veel.

4. HOE VERLIEP DE EERSTE KEER BIJ DE KINDERDAGVERBLIJF, GASTOUDER OF NANNY?

De eerste keer mocht ze een paar uur “oefenen” en de tweede keer was meteen een hele dag. Het ging super goed. Ook ik vond het meevallen. Het was wel even gek zo, ineens én weer aan het werk én je kindje bij vreemden achterlaten. Gelukkig voelde het meteen erg vertrouwd wat wel fijn was.

5. BEN JE TEVREDEN OVER HOE HET IS GEREGELD IN COMBINATIE MET JE WERK OF STUDIE?

Ja hoor, ik vind 2 dagen kinderopvang precies genoeg. Zo kan Lola lekker spelen met de kindjes bij haar opvang, maar zit ze niet de hele week zonder ons. Ik wil er namelijk graag voor haar zijn en genieten van haar. Ik zou er zelf nooit voor kiezen om bijv. fulltime te werken en zo alles te moeten missen van mijn kind. Dat je kindje de leidster mama gaat noemen etc. Dat lijkt me echt verschrikkelijk.

6. NOEM EEN POSITIEF PUNT VAN JULLIE KINDERDAGVERBLIJF, GASTOUDER OF NANNY?

De meiden, en dan vooral Lola’s vaste leidster is een super fijne leidster. Ze straalt rust,plezier en liefde uit en is tegelijkertijd duidelijk en consequent naar de kinderen toe. Voor ons is zij de perfecte leidster. Ik ben ontzettend blij met haar. Gelukkig ik ze echt stapelgek op Lola, dat is zo fijn om te zien. Ik hoop echt dat dit zo blijft!

7. NOEM ÉÉN DING WAT JE ZOU WILLEN VERANDEREN AAN JULLIE KINDERDAGVERBLIJF , GASTOUDER OF NANNY?

Ik zou willen dat Lola nóg later opgehaald mag worden. Nu mag ze al tot half 7 blijven, maar soms (als ik haar moet ophalen) is dat best lastig. Ik werk namelijk tot 18 uur (soms iets later)…dan race ik op mijn fiets naar huis en vervolgens race ik naar het kdv om Lola op te halen. Dan zit ze daar met twee leidsters, als laatste kindje. Maar ik ben altijd vóór half 7 daar. Al zou ik maar 15 min extra hebben, dan hoef ik niet zo te stressen. Dat zou wel fijn zijn.

8. BESCHRIJF HET VOEDINGSSCHEMA VAN JE KINDJE BIJ DE KINDERDAGVERBLIJF, GASTOUDER OF NANNY.

Ze ontbijt ’s morgens thuis met een ontbijtpapje, dan krijgt ze in de ochtend fruit met wat drinken. ’s middags 2 boterhammen en wat sap als lunch en in de middag weet ik eigenlijk niet wat ze krijgt. Volgens mij gewoon een koek of een soepstengel met wat drinken. ’s Avonds eet ze thuis warm eten.

9. ROND WELKE TIJDEN SLAAPT JE KIND BIJ DE KINDERDAGVERBLIJF, GASTOUDER OF NANNY?

Samen met de andere kindjes vanaf ongeveer 1 uur en dan zo’n 2 uur. Al hoor ik de laatste paar dagen dat Lola er maar kort slaapt en alle ander kindjes wakker houd. Ze maakt er een feest van in de slaapkamer. Niet heel erg handig volgens de leidsters, hopelijk zijn die slaapfeestjes snel voorbij…

Verjaardag op het kinderdagverblijf

Verjaardag op het kinderdagverblijf

10. WAT DOET JE KIND GRAAG BIJ DE KINDERDAGVERBLIJF, GASTOUDER OF NANNY?

Ze leest graag alle boekjes uit het boekenrek, dan pakt ze deze er allemaal uit en gaat ze “lezen”. Ook speelt ze sinds het lekker weer is graag de hele middag in de zandbak.

11. VERTEL IETS OVER ZIJN FAVORIETE PEDAGOGISCH MEDEWERKER, DE GASTOUDER OP NANNY?

Haar vaste leidster is zoals ik al eerder schreef echt een superleidster. Lola en zij zijn twee handen op een buik. Zo fijn en leuk om te zien hoe dol ze op elkaar zijn!

12. HEEFT JE KINDJE BIJ DE KINDERDAGVERBLIJF, GASTOUDER OF OPPAS EEN MIJLPAAL (DENK AAN KRUIPEN OF LOPEN) VOOR HET EERST BEREIKT?

Volgens mij geen echt grote mijlpalen. Die heeft ze hier allemaal voor het eerst laten zien.

13. OP WELKE MOMENT VIND JE HET LASTIG JE KINDJE WEG TE BRENGEN?

Mijn vriend brengt haar ’s morgens altijd op en meestal haalt hij haar ook op. Maar het wegbrengen gaat super goed. Ze gaat nooit huilen of zo dus dat is wel fijn.

14. HOE REGEL JE HET MET WERK OF SCHOOL ALS JE KIND ZIEK IS?

Dan bel ik eerst mijn vriend of hij thuis kan werken. Ik kan helaas niet thuiswerken, dus dan moet ik echt een collega vragen om voor mij in te vallen. Aangezien mijn werkplek niet onbemand kan zijn moet er altijd een vervanger komen. Dat is niet altijd even makkelijk te realiseren. Gelukkig is Lola *afkloppen* bijna nooit echt ziek dat ze thuis moet blijven.

15. WAT NEEMT JE KINDJE MEE NAAR KINDERDAGDAGVERBLIJF, GASTOUDER OF NANNY?

Voorheen nam ze haar eigen melk (eerst borstvoeding, daarna flesvoeding) mee, samen met een fles en haar eigen boek waar wij dingen in schreven en de leidsters ook van alles in bijhielden en foto’s in plakten. Super leuk! Nu neemt ze eigenlijk niets meer mee. Reserve kleertjes, een speentje en haar slaapzak heeft ze in haar mandje liggen daar.

16. WELKE VERZORGINGSPRODUCTEN GEBRUIKEN ZE BIJ DE KINDERDAGVERBLIJF, GASTOUDER OF NANNY?

Lola krijgt daar luiers (Kruidvat), fruit, brood en drinken.

17. PAS JE OOK WELEENS OP ANDERE KINDJES?

Voorheen paste ik veel op andere kindjes, tegenwoordig niet meer. Waarschijnlijk binnenkort wel weer als mijn zusje is bevallen van haar eerste kindje…ik kan niet wachten!

18. HEB JE AL EEN BASISSCHOOL OP HET OOG?

Jazeker, de school die in hetzelfde gebouw als Lola’s kdv zit vinden we een leuke school, maar we gaan zeker oriënteren zodra het zo ver is.

19. GAAT JE KINDJE TIJDENS DE BASISSCHOOL PERIODE NAAR EEN NASCHOOLSE OPVANG, GASTOUDER, NANNY OF ANDERS?

Dat denk ik wel, naar de bso omdat wij pas om 18 uur thuis kunnen zijn, dus dat zal dan wel de enige optie zijn.

20. HEB JE NOG EEN LEUKE CADEAUTIP OM AAN DE LEIDSTERS, GASTOUDER OF OPPAS TE GEVEN ALS BEDANKJE VOOR DE GOEDE ZORG?

Ik had voor Lola’s verjaardag een leuke “Mason Jar” vol met leuke goodies gegeven. Volgens mij vielen deze wel in de smaak.

traktaties voor de leidsters

traktaties voor de leidsters

Gaat jouw kind naar de peuterspeelzaal / kinderopvang / gastouder?

Spread the love

You Might Also Like

  • Yvonne Ebbere 16 juni 2015 at 20:33

    als je tot 18.00 moet werken zijn een gastouder of nanny JUIST de beste optie! ? Dan zit Lola schoon en met een volle buik op je te wachten als je thuis komt.

    • jansyluvzu 16 juni 2015 at 20:41

      Dat is zeker ideaal,Daarom haalt Marco haar meestal op. We zijn ontzettend blij met dit kinderdagverblijf hoor 🙂 En Lola vind het er ook erg leuk…dat is het belangrijkste 🙂