Books Mommy Stuff My Adventures Review Shopping Top 5 Challenge Uncategorized

Speurtocht naar de 5 leukste kinderwinkels in Utrecht

10 juni 2015

Afgelopen vrijdag was ik samen met mijn vriend een dagje in Utrecht, jawel, op die mega hete dag. Ik deed vooraf wat research online waar de leuke kinderwinkels in Utrecht verstopt zaten zodat we die konden bezoeken. En warempel, ik vond er een aantal op totaal slechts 7 min loopafstand. Wel zo handig als het bloedheet is.

Op jacht door de gracht

Met mijn uitgeprinte plattegrond gingen we op jacht naar de eerste winkel alsof we een speurtocht aan het doen waren door de mooie grachten van Utrecht. We vonden ze allemaal zonder moeite en kwamen nog een paar extra leuke winkeltjes tegen. Ze zijn zeker de moeite waard om te gaan bezichtigen als je een dagje in Utrecht bent. Ik zet ze hier voor je op een rijtje:

1. Pim’s Olifant (Springweg 7a)

Pim's Olifant

Pim’s Olifant

Het eerste wat ik zie wanneer ik binnen kom zijn alle kleuren van al het speelgoed wat overal ligt, staat en hangt. Deze winkel staat helemaal bomvol met het mooiste houten speelgoed, coole fietsjes, en allerlei leuke gadgets. Als je ooit speelgoed wilt kopen voor je kind, dan is dit the place to be! Hier hebben ze voor alle leeftijden een tof cadeau! Van mooie zachte speelkleden en rammelaars voor de allerkleinste tot spannende boeken voor de jeugd. Ik keek er mijn ogen uit en zou hier zeker kunnen slagen voor alle leeftijden!

Utrecht

Utrecht

2. ’t Kevertje (Springweg 15)

Een paar deuren verderop zat ’t Kevertje. Aan de ene kant van de straat verkopen ze in een winkel de collectie vanaf maat 98 en aan de andere kant de kleinere maatjes. Uiteraard stonden we natuurlijk aan de verkeerde kant van de straat. In het smalle maar knusse winkeltje (met de kleine maatjes) verkochten ze vooral kleding van het merk Imps & Elfs en Molo maar ook een klein plukje van de Vingino collectie. Ze hadden ook veel sale met 25% en 50% korting hangen, dus genoeg leuke kleertjes zowel voor jongens als meiden. Vooral de nieuwe collectie van Imps & Elfs vond ik super leuk.

3. Noah’s (Lijnmarkt 45)

Noah's

Noah’s

Een straat verderop kwamen we aan bij Noah’s, een vrolijke kinderkledingwinkel met hippe merken als Mini Rodini, Finger In The Nose, Vingino en Tumble & Dry. De winkel zag er ontzettend sfeervol uit van binnen en ik keek mijn ogen uit. Online had ik de winkel al van binnen kunnen bekijken met deze speciale 360* foto, dus wist ik precies in welk kledingrek de juiste maat hing. Ook de eigenaresse was erg vriendelijk en de collectie erg uitgebreid en van hoge kwaliteit. Zeker een winkel waar ik nog eens terug ga komen!

Kakelbont

Kakelbont

4. Kinderboekenwinkel Kakelbont (Oudegracht 200a)

Aan de overkant van de gracht vond ik als verassing een ontzettend schattig winkeltje vol met honderden kinderboeken. Al mijn favoriete boeken zag ik in de schappen staan. Een walhalla voor iedere kinderboekenwurm. In de winkel stonden twee vrouwtjes die je zo in de bibliotheek ziet voorlezen aan een groep nieuwsgierige kindjes. Zo grappig. Ik kreeg bijna de neiging om Lola’s mega boekenverzameling die ze thuis heeft nog verder uit te breiden, maar ik wist me in te houden. Eerst maar eens al die boekjes lezen die ze al heeft. Mocht jij wel nog ruimte hebben op je boekenplank…ga dan zeker even hier kijken!

5. Babalade (Oudegracht 223)

Babalade

Babalade

Een klein stukje verderop bezocht ik de kinderwoonwinkel Babalade. In een prachtig oud grachtenpand met een mooie ruime kelder waarin ik de mooiste (ecologische) baby en kinderkamermeubels en artikelen vond. Ze hadden er echt alleen maar mooie spullen van duurzame kwaliteit. Had ik nou maar een geldboompje in mijn tuin, en een zwangere buik…dan wist ik wel waar ik mijn nieuwe babykamer meubels ging inslaan! Mooie, luxe materialen en de meest prachtige slaapzakken en dekbedovertrekken. Je zou er zo een kind voor op de wereld willen zetten. Erg mooi allemaal!

Mijn enige aankoop tijdens het shoppen

Mijn enige aankoop tijdens het shoppen

Naast deze 5 toffe winkels zijn er uiteraard nog veel meer leuke kinderwinkels in Utrecht, zoals bijvoorbeeld Prinses en Erwtje (Oudegracht 220) met veel mooie kinderschoentjes en andere leuke kleertjes en coole lampen. Maar ook de cadeauwinkel It’s A Present (Lijnmarkt 16) mag eigenlijk niet ontbreken in bovenstaand lijstje. Daar kocht ik een super schattige Sonny Angel. En wat helemaal handig is, ze liggen ook nog eens op dezelfde route! Buiten de route zijn er natuurlijk nog veel meer toffe winkels, maar deze wil je sowieso niet missen!

Dus, als je niet ver wilt wandelen en wel veel leuke kinderwinkels wilt bezoeken in Utrecht…dan weet je nu welke winkels er niet tijdens jouw speurtocht mogen ontbreken! 

Veel shop plezier gewenst!

 

 

Spread the love

You Might Also Like