About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Uncategorized

De eerste keer 48 uur even geen mama te hoeven zijn

9 juni 2015
moppie

moppie

Afgelopen vrijdag zou dochterlief een nachtje bij opa en oma blijven logeren. Mijn vriend en ik waren uitgenodigd op een surprise party voor zijn beste vriend die 40 werd, dus dat wilden we natuurlijk niet missen. Aangezien het feestje in Utrecht was leek het me leuk om de hele dag te gaan zodat we gezellig konden winkelen en uit eten gaan.

Bepakt en bezakt met overlevingspakket

De volgende dag wilde ik vooral even helemaal niets doen en in de avond stond het Naked Song Festival op de planning. Vriendlief zou eigenlijk niet meegaan, maar besloot dat hij toch graag er bij wilde zijn. Of Lola nog een nachtje kon blijven logeren…tuuuurlijk mag dat! Daar kwam ik dus donderdagavond achter. Ik had Lola deze week al bijna niet gezien omdat ik 3 dagen gewerkt heb en een avond en middag niet thuis was. Dat was wel even slikken. Maar opa en oma zijn blij als Lola komt logeren en papa en mama eigenlijk ook wel. En Lola? Die vind alles prima volgens mij, ze vermaakt zich in ieder geval altijd prima wanneer ze bij opa en oma is.

Nog even kusjes geven

Nog even kusjes geven

Vrijdagochtend pakte ik Lola’s overlevingspakket in (incl. zwembadje en alle attributen die daarbij horen, het beloofde namelijk perfect zwemweer te worden. Opa en oma waren dolenthousiast toen we aankwamen met Lola en ik gaf oma instructies van alle spullen die ik bij had voor Lola. Opa had al bijna zonnebrand en een zwembadje voor Lola aangeschaft, fijn dat ik het gewoon had meegenomen. Gekke opa! Samen aten we nog een boterham en daarna was het tijd om te vertrekken.

Utrecht

Utrecht

Dag moppie! Lief zijn voor opa en oma!

En daar gingen we dan…48 uur als vriend en vriendin, even niet als papa en mama. In Utrecht zijn we eerst in een hoop leuke kinderwinkels gaan kijken en slenterden we heerlijk door de mooie grachten. Dit alles op slakkentempo omdat het zo ontzettend heet was! Ondanks dat we bijna alleen maar kinderwinkels bekeken miste ik Lola totaal niet, maar genoot ik van de vrijheid.

’s Avonds aten we lekker pizza aan de gracht bij de lekkerste pizzeria van Utrecht…hmmmm! We waren precies voor de mega stortbui klaar met eten en aten samen een ijsje bij de Mac Donalds (hoezo, wij zijn Nederlanders).

Lang zal hij leven!

Mijn enige aankoop tijdens het shoppen

Mijn enige aankoop tijdens het shoppen

Na het eten verzamelden we ons samen met een hele hoop vrienden van de jarige job in een gezellig café. Een half uurtje later kwam hij binnen en werd er luidkeels “Lang zal hij leven..” gezongen. Hij was helemaal verrast. Een echte surprise party dus!

Na het feestje gingen we weer naar huis. “Leg jij Lola in bed?” grapten we tegen elkaar. Toch vreemd zo als er niemand in het kamertje naast je ligt. De volgende ochtend sliep ik uit tot 11 uur, ja, echt waar…11 (!!) uur! Ik wist niet dat ik het nog kon. Nou lag ik ook pas rond half 2 in bed, maar toch! Vroeger was het mijn favoriete hobby, dat uitslapen, maar de afgelopen anderhalf jaar heb ik deze hobby helaas moeten laten varen.

Justin Nozuka Live

Justin Nozuka Live

Naked Song Festival

’s Middags heb ik zoals gepland niets gedaan en vroeg in de avond gingen we samen naar het Naked Song Festival. Van opa en oma hadden we niets vernomen en geen nieuws is goed nieuws, dus geen zorgen over mini me. Het festival was wel leuk, ik zag eindelijk een paar van mijn favoriete artiesten James Vincent McMorrow en Justin Nozuka weer eens live (en beiden vanaf de voorste rij, tja dat zit in mijn tourbloed). Tijdens het festival zijn we nog even lekker wat gaan eten samen, lekker buiten, dat voelt echt als vakantie! Rond middernacht waren we er wel weer klaar mee, dus met Causes “Teach Me How To Dance With You” live op de achtergrond gingen we naar huis.

Sfeer tijdens het Naked Song Festival

Sfeer tijdens het Naked Song Festival

Daar zijn we weer!

Zondagmiddag gingen we weer naar opa en oma om Lola op te halen. Ik kon niet meer wachten! Fijn om haar weer te zien! Al moet ik zeggen dat ik haar totaal niet gemist heb in deze 48 uur, misschien ook omdat ik het te druk had om haar te missen. Ze heeft zich weer voorbeeldig gedragen, zo fijn! Oma wilde dat ze nog een nachtje bleef, wat lief! Wat een heerlijke 2 dagen, om even geen mama te hoeven zijn, maar nu weer lekker genieten van mijn meisje! Oja,tijdens de twee dagen bij opa en oma liet Lola even zien dat ze zelf al kan gaan staan en trok zich overal aan omhoog. Eenmaal thuis stond ze ineens in de box, aaaahhhh! Mijlpaal!

Geniet jij ook zoveel als je even een “kinderloos” dagje of weekend hebt? Heerlijk toch!

 

Spread the love

You Might Also Like

  • Ellen 9 juni 2015 at 22:03

    Ik heb die middagen en weekenden regelmatig, mede doordat we allebei onregelmatig werken in t weekend en we soms niet de diensten op elkaar kunnen afstemmen, blijven de kids een nacht bij een van de opa’s en oma’s. Of als wij een verjaardag hebben of feest (aankomende zaterdag Lakedance) dan slapen ze daar. Eerlijk gezegd heb ik daar nooit zoveel moeite mee gehad. Niet zoals jij het beschrijft in ieder geval. Ik ben er heel erg nuchter in en heb zoiets van loslaten is gezond. Logeren bij opa en oma vinden ze altijd een feest en ze willen ook nooit naar huis als wij ze komen ophalen. Wij genieten altijd samen als we op pad zijn, idd even geen ouder zijn maar dat heb ik toch wel, belangrijkste om niet te vergeten dat je er zelf ook nog bent. En je kind los moet kunnen laten….heel belangrijk!

    • jansyluvzu 9 juni 2015 at 22:09

      Ik heb er gelukkig totaal geen moeite mee gehad…en haar niet eens gemist…hihi…het was heerlijk om even zonder kind te zijn…gelukkig nemen we wel vaker even “vrij” zeg maar…dat heb ik soms echt effe nodig hoor…