About Me Baby Adventures Mommy Stuff Tag Uncategorized

Personal | Mommy Tag

7 juni 2015

Via via vond ik deze leuke Mommy Tag met allerlei leuke vragen over het moederschap. Lees je mee? 

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Ik werk 3 dagen in de week van 9 tot 6. Dat vind ik meer dan genoeg. De afwisseling tussen werk en mama zijn vind ik heerlijk.

Home Sweet Home

Home Sweet Home

2. Zou je het anders willen?

In de eerste maanden na mijn zwangerschapsverlof nam ik iedere week nog een extra middag vrij om al mijn vakantie uren van 2014 op te maken en dat was echt perfect. Vanwege mijn leidinggevende functie kan ik niet minder werken, en 2,5 dagen vond ik heerlijk. Dus mocht ik ooit terug kunnen naar 2,5 (en dit financieel ook goed kunnen) Dan zou dat mijn voorkeur hebben.

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?

Lola slaapt vanaf week 1 in haar eigen bedje. De eerste nacht heeft ze even in onze familiewieg gelegen (waar de hele familie incl. ooms en tantes en ik zelf als baby in geslapen hebben) en een paar keer tussen ons in, maar zo snel mogelijk in haar eigen bedje op haar eigen kamertje. Achteraf ben ik blij dat we dat meteen vanaf het begin hebben gedaan.

Onze familie wieg

Onze familie wieg

4. De beste aankoop voor je kindje?

Puckababy slaapzakjes en de Stokke Steps stoel…daar hebben we al heeeeeel veel plezier van gehad!

5. Hoeveel kinderen wens je?

Als ik zou mogen wensen zou ik het liefst twee kindjes willen hebben.

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

We proberen 1x per maand een avond of dagje samen iets leuks te doen. Lekker uit eten, samen shoppen, concert bezoeken, dagje weg. Heerlijk vind ik dat. Dat hebben we ook echt nodig, om even met zijn tweetjes te zijn en niet alleen maar papa en mama zijn. Gelukkig vinden opa en oma dat heeelemaal niet erg, hihi.

weekendje weg zonder Lola

weekendje weg zonder Lola

7. Favoriete bezigheid van je kindje?

Samen spelen, boekjes lezen, in badje gaan.

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Volgens mij niet, ik kreeg veel advies van vriendinnen wat wel en niet te kopen, dus volgens mij heb ik niet echt iets mis gekocht. Gelukkig.

9. Het favoriete eten van je kindje?

Lola lust tot nu toe echt alles wat ik voor haar maak *afkloppen*…dus dat is echt geweldig! Volgens mij vindt ze fruithapjes toch wel het lekkerst.

taart is natuurlijk het allerlekkerst!

taart is natuurlijk het allerlekkerst!

10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Nee, haha. We hebben een heel klein autootje van mijn vriend zijn werk. En een fijne mamafiets! Dus samen komen we overal wel hoor. Mocht er in de toekomst nog een kindje komen dan willen we wel echt een familieauto, dus we zijn al flink aan het sparen.

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Ik kwam zo’n 10 kilo aan tijdens mijn zwangerschap en viel binnen anderhalve week na mijn bevalling zo’n 14 kilo af. Inmiddels ben ik weer iets aangekomen (na het geven van de borstvoeding) dus moet ik echt weer aan de bak…Nu nog even mijn doorzettingsvermogen terugvinden…heb jij hem gezien?

about to explode

about to explode

12. Wat is je droom vakantie met kids?

Samen kamperen en lekker buiten spelen en wandelen, dat lijkt me heerlijk!

13. En je droom vakantie zonder kids?

Rondreizen maken door Amerika, Australië en Nieuw Zeeland. Gelukkig heb ik al veel rondgereisd door de USA, dus kan ik daar de komende jaren even op teren, maar ik heb wel heimwee naar mijn tweede thuis…(ik heb er 3 zomers gewoond en gewerkt)

my old home in the USA

my old home in the USA

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Ontzettend veel, mijn vrijheid vooral. Voorheen hoefde ik alleen maar rekening te houden met mijzelf en met mijn vriend en kon ik gaan en staan waar ik wilde. Nu moet ik alles vooraf afspreken en oppas regelen. Zeker tijdens het geven van borstvoeding was dat erg lastig en zat ik soms op de vreemdste plekken te kolven, haha. Maar gek genoeg gaat dat allemaal van zelf en voel ik mij helemaal in mijn element als mama. Ik zou niet anders meer willen!

15. Mijn hart smelt als ik ……….. (maak de zin af)

Lola met mijn vriend samen zie lachen, als Lola andere mensen blij maakt, als ze lekker ligt te slapen, als ze mij haar speentje geeft, als ze lekker zit te kletsen…en ga zo maar door….gelukkig kan mijn hart niet echt smelten, anders bleef er niets meer van over.

16. Waar shop jij de leukste kinderspullen?

In verschillende webshops (vooral de kleertjes) maar ook bij de Hema, Kruidvat en H&M koop ik veel voor Lola. Vooral het kopen van kleding vind ik erg leuk, en dan vooral als het in de uitverkoop is natuurlijk!

kleertjes genoeg

kleertjes genoeg

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?

Ik gebruik weinig make-up. Eigenlijk alleen een blauw oogpotloodje en mascara. Verder gebruik ik bio-oil voor mijn littekens die ik tijdens mijn zwangerschap cadeau kreeg en lekkere doucheproducten.

18. A-merk of huismerk?

Voor sommige producten gebruik ik A-merken, andere thuismerken. Ik kijk gewoon wat ik het fijnst vind. Zo gebruik ik bijvoorbeeld ’s nachts Pampers en overdag Kruidvat luiers voor Lola.

Lola

Lola

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?

Ja. Ik wist altijd dat ik mama wilde worden. Het liefst al toen ik 23 was (even oud als mijn mama), maar dat was helaas niet haalbaar. Nu ben ik op mijn 31ste mama geworden, en ik heb ontzettend genoten van de jaren dat ik nog geen mama was, dus het komt zo precies mooi uit.

20. Wat is het leukste aan het moederschap?

De onvoorwaardelijke liefde voor je kind, het trotse gevoel wat ze mij geeft. Dat ik zo veel van iemand kan houden en om haar te zien groeien en ontwikkelen in een leuk, lief klein meisje…daar geniet ik iedere dag meer van!

mijn trots

mijn trots

Spread the love

You Might Also Like

  • Eline 8 juni 2015 at 10:19

    Aww wat leuk om te lezen en die foto dat je hoogzwanger bent is echt geweldig haha :-)!

    • jansyluvzu 8 juni 2015 at 10:29

      hihi….toen waren mijn vliezen gebroken…spannend!