About Me Concert I Love Music My Adventures Uncategorized

Personal | Festival TAG

27 mei 2015
Me @ Of Monsters & Men Show

Me @ Of Monsters & Men Show

Op de blog van princess-leia.nl kwam in deze leuke zelfgemaakte tag van haar tegen. Ik ben (of was, voordat ik mama werd) een trouwe festivalganger. Ik ging meerdere keren per jaar naar festivals en stopte met tellen na ruim 40 festivals. Nog steeds ga ik graag, maar met een kindje thuis is dat wel wat lastiger om te plannen.

Dit zijn mijn antwoorden op de vragen van Cassandra:

Huntenpop Festival August 2012

Huntenpop Festival August 2012

Waarom ga je naar festivals? Hoeveel heb je er inmiddels bezocht?

Ik ga graag naar festivals voor de muziek, de ongedwongen sfeer, de bands, het buiten zijn, het eten…ik vind het de ideale samenstelling voor een perfecte dag. Ik heb ik de afgelopen 14 jaar ruim 45-50 festivals bezocht in binnen en buitenland.

Ben Howard @ Lowlands Festival august 2012

Ben Howard @ Lowlands Festival august 2012

Naar wat voor soort festivals ga je? En ga je liever voor groot of klein.

Ik ben al op zo veel verschillende festivals geweest. Van grote festivals zoals Rosilde (in Denemarken met 100.000 bezoekers) tot Into The Great Wide Open op Vlieland (5.000 bezoekers). Maar ook festivals die binnen zijn zoals het Songbird Festival, of het Naked Song Festival. Het liefst ga ik naar festivals met een mix van grote acts maar ook met onbekende bandjes of singer-songwriters die de mooiste liedjes spelen bij een kampvuur op het strand…

Case Mayfield @ ITGWO 2012

Case Mayfield @ ITGWO 2012

Welke festival is je all-time favoriet? Wat maakt dit festival tot jou favoriet?

Ik denk toch dat ik dan voor Into The Great Wide Open ga. Een kleinschalig festival op Vlieland waar ik 3x bij kon zijn…Als je aan ITGWO denkt dan denk je aan mooie muziek op een idyllisch eiland, kinderen die spelen, geen beveiligingsmensen nodig en heerlijk eten. Bijna sprookjesachtig. Maar ook Pinkpop, waar ik al 10x naar toe ging en Roskilde zijn altijd weer super!

ITGWO

ITGWO

Welk festival staat nog op je wishlist? Why? 

Glastonbury, maar of dat er ooit nog in zit. Ik betwijfel het.

Wat vind je van de prijzen, denk aan tickets, munten, attracties? En welk vervoermiddel kies je over het algemeen en waarom?

De prijzen zijn bijna altijd mega duur. Bij sommige festivals valt het wel mee, maar de grotere commerciële festivals zijn echt asociaal duur. Dat vind ik erg jammer. Gelukkig mag ik vaak gratis als pers naar een festivals omdat ik reviews schrijf voor Festivalinfo. Dat is dan wel weer een voordeel! Ik ga meestal met de auto naar een festival. Of met het OV als dat makkelijker is.

Me & Marco @ Pinkpop 2012

Me & Marco @ Pinkpop 2012

Wat is je favo festival outfit? En wat neem je verder allemaal mee?

Ligt een beetje aan het weer. Spijkerbroek en t-shirt en vestje bij koud weer en in de zon een legging met jurkje er op. Lekker makkelijk.

Als jij in de organisatie zou zitten, wat zou je dan willen doen?

Keane PP 2012

Keane PP 2012

Toffe bands programmeren die op verschillende (passende) podia zouden spelen, dus grote toffe bands op de mainstage en kleinere intiemere locaties voor de kleinere bands. Zodat de muziek past bij de locatie. Ik zou bands boeken die niet op alle andere festivals staan. De consumpties niet te duur maken, vers eten verkopen en veel signeersessies met bandjes organiseren. Gewoon een supertof festival creëren dus.

Ik vond het een verrassende tag met een thema wat helemaal bij mij past. Grappig om te zien dat ik van totaal andere festivals hou dan Cassandra. Wil je deze tag ook overnemen vergeet dan niet om princess-leia.nl te vermelden. Have fun!

Ben je trouwens benieuwd naar mijn reviews van verschillende festivals die ik heb bezocht? Check ze dan hier & hier!

 

Spread the love

You Might Also Like

  • princessleianl 27 mei 2015 at 17:34

    Ahhhh toff!! Wat leuk om je antwoorden te lezen! Toch vind ik de festivals waar jij heen gaat ook erg leuk. Mijn muziekkeuze is eigenlijk echt ontzettend breed. Weet niet of je Graspop kent? Dat was denk ik mijn eerste festival haha met bandjes als di-rect haha (lees 2011/2012) dus ik was een jaar of 13/14 haha!

    Maar echt leuk dat je hem hebt overgenomen! En leuk zeg dat je reviews schrijft over festivals! Liefs

    • jansyluvzu 27 mei 2015 at 17:43

      Gras pop ken ik…maar ben er nog nooit geweest. Er zijn zo veel toffe festivals… Als geen mama was dan zou ik zeker de hele zomer naar festivals gaan! Love it!