About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Uncategorized

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 1 jaar

19 mei 2015
Lola 1 jaar

Lola 1 jaar

Lang zal ze leven, lang zal ze leven, Lang zal ze leven in de gloria,in de gloria

Hieperdepiep Hoera! Hieperdepiep Hoera! Hieperdepiep Hoera!

Lieve Lola,

Vandaag vieren we jouw eerste verjaardag! Je bent vanaf nu een echte dreumes! Je bent geen baby meer. Ik vind het zo bijzonder dat je al een jaar echt in ons midden bent. Dat ik al een jaar iedere dag van jou heb mogen genieten en je steeds beter leer kennen. Wat ben je toch een ontzettend vrolijk meisje. Je lach laat me iedere keer weer smelten, vooral nu je van die schattige tandjes krijgt. Ondertussen heb je er alweer vier en je krijgt zo’n ondeugend koppie met die mooie tandjes. 

Lola 1 jaar

Lola 1 jaar

In deze maand ben je zo ontzettend veel gegroeid, bijna iedere dag verraste je papa en mama weer met iets nieuws. Met twee mooie nieuwe boventandjes & samen met mama verse jus d’orange drinken met een rietje. Je leerde ook een paar nieuwe woordjes naast “mama” en “papa”. Nu zeg je ook “kikker” en “koe” en laatst leek het er zelfs op dat je mijn “kukeleku” na zei. Maar het allerliefst zeg je de hele dag door “papapapapapa” en brabbel je vrolijke verhalen in je eigen taaltje tegen al je speelgoed en tegen papa en mama. Een vrolijk kletskousje ben jij! Dat vind ik zo gezellig! 

Lola 1 jaar

Lola 1 jaar

Je geeft ons kusjes met je mondje open en kunt al heel goed high-fives geven met beide handjes. Je lacht altijd wanneer we dat doen. Zo lief! Ook kun je sinds kort zelf gaan zitten, en dit doe je nu het allerliefst de hele dag door, bij je speelgoed, in je bed, op de commode, echt overal. Je hebt het zo goed onder de knie dat ik maar met mijn ogen hoef te knipperen en je zit al rechtop. We hebben je bedje naar beneden gezet omdat je steeds meer de neiging hebt om jezelf op te trekken aan de spijltjes. Vanmiddag in de box ging je ook al bijna rechtop staan. Zo kun je natuurlijk alles veel beter zien. Wat dat vind je fijn, nieuwsgierig dametje!

Lola 1 jaar

Lola 1 jaar

Helaas ben je deze maand ook weer een een weekje ziek geweest. Je had koorts en moest veel hoesten waardoor je vooral ’s nachts slecht sliep en je veel snotjes in je neusje had. We zijn samen even naar de dokter geweest. Die heeft in jouw oortjes en op je buikje gekeken. Ze vertelde dat je een opkomende bronchitis en oorontsteking had. Dus toen het niet vanzelf over ging kreeg je van de dokter je allereerste antibiotica kuurtje. Je kreeg deze uit een spuitje in je mond en dat vond je heerlijk…hmmm. Gelukkig werd je snel weer beter! Fijn! Papa en mama vinden het niet fijn als je ziek bent, lieve Lola.

Lola 1 jaar

Lola 1 jaar

Wat ben je ontzettend veel gegroeid in het afgelopen jaar! Wat ben ik ontzettend trots op jou en geniet ik van jou! Ik ben de gelukkigste mama die er is, omdat ik jouw mama mag zijn, lieve Lola. 

Dankjewel voor alle lachjes, brabbels, knuffels, en kusjes. 

Ik hou van jou, tot de maan en weer terug!

Dikke knuffel,

Mama

x

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Jessica 19 mei 2015 at 19:24

  Wat mooie geschreven en ook hele mooie foto’s, en wat heb je de box super versierd! Die ga ik onthouden 😉

  • jansyluvzu 19 mei 2015 at 20:18

   Dankjewel! Slingers vd hema, ballonnen o.a. van A little lovely company (die met confetti er in), Hema en Action 😉

 • Simone 19 mei 2015 at 22:54

  Gefeliciteerd lieve Lola met jouw eerste verjaardag! 😀 Wat een mooi verhaal 🙂 Wel sneu zeg arme schat, nu al haar eerste AB kuurtje 🙁

  • jansyluvzu 19 mei 2015 at 23:21

   Dankjewel ?
   Zielig hè als zo’n kleintje ziek is ?