Baby Adventures Books I Love Review Uncategorized

Heavy Shit! Eerlijk Over Ouderschap – Boek Review

7 mei 2015

Heavy Shit! Eerlijk over ouderschap – Auteurs: Brigiet Bluiminck & Manon Abbel – 265 pagina’s – 2014

Heavy Shit!

Heavy Shit! Eerlijk Over Ouderschap

Heavy Shit! Eerlijk Over Ouderschap

Op mijn laatste werkdag als ‘nog-net-niet-mama’ kreeg ik van mijn lieve collega’s het boek “Heavy Shit! Eerlijk over ouderschap” cadeau. De titel en de kaft spraken me meteen aan. Geen lieve dromerige perfecte baby foto, maar gewoon zoals het ouderschap soms kan zijn…heavy shit!

In het boek schrijven Brigiet Bluiminck & Manon Abbel op een grappige en eerlijke wijze over alles wat je tegenkomt wanneer je ouder word. Want het ouderschap bestaat echt niet alleen maar uit knuffelen met je lieve baby op een mooie roze wolk, het is soms echt wel heavy shit! Ze schrijven over het zwanger zijn, de onzekerheden die daarbij komen kijken, maar ook tips tegen misselijkheid en grappige babynamen die niet heel erg handig uitpakken. Noem je kind bijvoorbeeld geen Joska als haar achternaam Bouter is of Ellen wanneer ze de Ling heet van achter. 

Onderkantjes en spuitluiers

Nette scheldwoorden

Nette scheldwoorden

Er wordt geschreven over alle verschillende soorten kraamhulpen zoals “de Slak” en “de Vlijtige Mier” maar ook over wat er nog over is van je “onderkantje”, spuitluiers en vloeien.. alles wordt zonder schaamte met veel humor besproken. Ook komen er andere ouders aan bod die hun (soms hilarische) ervaringen delen. De meeste situaties zijn erg herkenbaar.

Op een grappige manier leer je dingen over jezelf, als ouder en hoe het allemaal kan. Niets wordt maar op één manier goed gekeurd, er zijn altijd meerdere mogelijkheden om het ouderschap zelf in te vullen. Met grappige testjes kun je zien wat voor ouder jij bent. Er wordt geschreven over wat er zo vervelend is aan kinderen, maar vooral aan waarom ze zo ontzettend leuk zijn!

Hoe vertrouw je je oppas

Hoe vertrouw je je oppas

Een handig en grappig kraamcadeau

Ik zou dit boek zelf ook als kraamcadeau geven (heb ik ook al gedaan) omdat het veel informatie bevat, maar totaal anders is dan andere (vooral informatieve) boeken over het ouderschap. Door de speelse schrijfwijze en humor is het ook nog eens een ontzettend leuk boek om te lezen. Kortom, een echte aanrader!

Het boek kost €14,99 bij Bol.com.

Deze blog is niet gesponsord – Ik schreef ik deze post omdat ik het boek graag aan jullie tip!

 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Annelore_compleetgeluk 7 mei 2015 at 22:29

  Ik kocht het boek toen ik zwanger was van de eerste en hellas het tijdens de zwangerschappen van nummer 2, 3 en 4. Heerlijk herkenbaar en niet zo zeemzoet als de meeste boeken over dit onderwerp!

  • jansyluvzu 7 mei 2015 at 22:33

   precies! Dat maakt het boek lekker luchtig om te lezen 🙂

 • Vlijtig Liesje 8 mei 2015 at 09:15

  Het boek kwam me bekend voor, en inderdaad: ik schreef erin 2010 ook een review over op Het Moederfront. Ik vond het wel een leuk boekje maar erg hectisch vormgegeven!

  Leuk om jouw mening over dit boek te lezen.

  • jansyluvzu 8 mei 2015 at 09:46

   Dit is de “compleet herziene versie” dus ik denk dat het iets hebben aangepast want ik vond het wel meevallen.

 • twinkelbella 9 mei 2015 at 06:27

  Fijn dat er steeds meer boeken zijn die ook de minder leuke kant vertellen en gewoon “eerlijk” zijn. Dit boek ken ik nog niet.

  • jansyluvzu 9 mei 2015 at 09:10

   Hij is echt leuk. .. Ik heb echt gelachen tijdens het lezen maar er ook handige tips uit kunnen halen.