About Me Mommy Stuff Uncategorized

Tag: This Or That Mommy Edition

23 april 2015
Op de blog van Gwen zag ik deze This Or The Mommy Edition tag staan en besloot hem (gedeeltelijk) over te nemen. Lees je mee?
Zwangerschap
Ahhhhhhh, de laatste uurtjes met zijn tweetjes!

Ahhhhhhh, de laatste uurtjes met zijn tweetjes!

♥ Thuisbevalling of ziekenhuisbevalling – Ziekenhuisbevalling. Vanwege mijn hoge BMI wist ik vanaf het begin dat in in het ziekenhuis zou gaan bevallen. Omdat ik in de tweede helft van mijn zwangerschap bijna wekelijks in het ziekenhuis op controle was vanwege extreme jeuk nam deze gynaecoloog al snel het roer over van mijn verloskundigen. Ik wist dus toen ook dat ik in dit ziekenhuis zou gaan bevallen.

Verloskundige of gynaecoloog – tijdens de eerste helft waren er alle verloskundigen bij mijn verloskundigenpraktijk (super leuke meiden) en daarna dus bij een gynaecoloog in het ziekenhuis.  

♥ Eten voor twee of geen hap door keel vanwege maagzuur/misselijkheid – ik heb bijna mijn hele zwangerschap last van maagzuur gehad, dag en nacht (jippie!). Daardoor at ik vaak minder en had ik minder trek. Vooral van de geur van warm eten werd ik vaak onpasselijk. En kreeg ik dus geen hap door mijn keel, of echt maar heel erg weinig.

Nesteldrang voor of na bevalling – vooral er voor, alles moest klaar zijn, je weet namelijk maar nooit hoe snel ze komt (Lola was uiteindelijk 15 dagen te vroeg geboren) Daarna werd ik vooral een creabea mama en wilde ik alleen maar knutselen en dingen zelf maken.

Wel / geen foto’s van bevalling – wel, ik wilde graag foto’s van mijn bevalling, de meeste zijn erg mooi, sommige grappig en sommige iets te persoonlijk om aan Jan en alleman te tonen, haha. Maar ik ben blij dat ik ze heb, vooral ter herinnering van deze bijzondere ervaring.

Bekendmaking geslacht baby - met heerlijke cupcakes!

Bekendmaking geslacht baby – met heerlijke cupcakes!

Geslacht bekend of onbekend voor bevalling – bekend. Bij de 20-weken-echo wisten we dat we een meisje zouden krijgen. Vanaf 10 januari 2014 noemen wij haar Lola.

♥ Wel of geen buikband – geen buikband, nooit gehad. 

♥ Zomer of winter zwangerschap – winter, al werd Lola geboren terwijl het buiten zo’n 27 graden was en de airco op mijn kamer niet harder kon. Iedereen die binnen kwam zei dat het er zo warm was. Tja, ik had het toch al warm en kon er me echt niet meer druk om maken…ik had namelijk hele andere bezigheden op dat moment..

Pufcursus of zwangerschapszwemmen – Pufcurses, Fit Zwanger, met oefeningen en veel info over de bevalling en andere belangrijke en handige tips. Ook heb ik alle gratis cursussen gedaan die ze aanboden, over borstvoeding, je houdingen, ontspannen en de bevalling. Ook ben ik naar infoavonden van 2 ziekenhuizen geweest.

Opvoeding

Uitslapen of vroeg op – Ik moet zeggen dat ik zelf altijd een fan van uitslapen geweest ben. Ik vind het heerlijk om “nog een keer om te draaien”. Lola slaapt regelmatig uit naar half 9, soms zelfs half 10. Wat een luxe, ik hoop dat ze dit nog heeeel erg lang volhoudt!

Negeren of time-out – In die fase zitten we nog niet echt, maar als ik moet kiezen is het nu nog negeren. Als ze nu iets doet wat niet mag (bijv. met haar houten blokjes tegen de keukenkastjes slaan) dan roep ik “LOLA” met een strengere ondertoon en dan stopt ze wel meteen. Soms probeert ze het nog een keer en kijkt ze me ondeugend aan. Ze weet precies wat ze wel en niet mag hoor, de kleine deugniet!

zelf tandjes poetsen

zelf tandjes poetsen

♥ Vast dagritme of kindvolgend – In het begin met de borstvoeding hield ik echt Lola’s ritme aan. Al snel zat hier een steeds duidelijker patroon in. Sinds Lola vaste voeding eet vormen wij steeds meer een ritme voor haar. Nu bijv. in samenwerking met haar kinderdagverblijf hebben we een aantal dingen aangepast zodat we steeds meer hetzelfde ritme hebben.

♥ Wel / geen toetje bij niet eten – toetjes doen we nu nog niet aan. Soms geef ik haar na het warm eten nog een klein fruithapje, maar meestal niets meer.

♥ Kind eerder van tafel of blijven zitten tot iedereen het op heeft – Vaak eet Lola voor of nadat wij eten, omdat het praktischer is. Lola eet namelijk nog niet zelf, wij voeren haar echt. Maar we blijven wel allemaal samen aan tafel zitten.

♥ Tv aan of uit overdagdat scheelt echt per dag, maar hij staat zowel aan als uit overdag. We kijken niet op vaste tijdstippen met haar samen tv.

Binnen of buiten – Lola is vaak nog binnen, maar nu het zonnetje weer gaat schijnen neem ik haar weer lekker mee naar buiten, heerlijk!

Kindermode

Mói & Mini Rodini

Kleertjes voor Lola

♥ In jurk / rok of broek met trui – Omdat Lola nog niet zelfstandig staat of loopt is een broekje toch echt een stuk makkelijker dan een jurkje of rokje. Daarom heeft Lola vaker broekjes (vooral leggings) aan. Die blijven gewoon een stuk beter zitten met na al dat tijgeren en rollen. Al heeft ze ook een aantal leuke jurkjes en rokjes die haar  super schattig staan!

Online of offline shoppen – Op dit moment koop ik bijna alles online, zelfs de dagelijkse boodschappen doe ik regelmatig online. Ik vind dat echt een uitvinding. Al kan ik ook heerlijk lekker offline shoppen hoor!

Pastelkleuren of felle kleuren – beiden! Met de pasteltinten met felle accenten in de mode op dit moment krijg je de perfecte combinatie van beiden. Ik hou wel van kleurtjes!

♥ Effen of met print – printjes! Ik hou er van! Pandabeertjes, ananasjes, flamingo’s, aardbeien en ga zo maar door…ik vind ze allemaal even leuk! En dat hoeven echt niet alleen typisch meiden prints te zijn. Lola heeft ook veel jongenskleertjes in haar kledingkast.

Sproet & Sprout

Sproet & Sprout

Nieuw of tweedehands – ik begon met mega stapels tweedehands en vond (bijna) alles leuk. Nu merk ik steeds meer dat ik echt wel een eigen smaak begin te krijgen. Ik koop vaker leuke kleertjes en het is echt een nieuwe hobby van me geworden (zie ook mijn shoplogs) . Het liefst scoor ik leuke kleertjes die ik al maanden op mijn Pinterest wensenlijstje heb staan met een mega korting in de sale. Score! Dan ben ik echt blij!

♥ Truitjes of vestjes – Lola heeft er beiden, vestjes zijn wel iets makkelijker, maar ik heb niet echt een voorkeur.

♥ Rompertjes met korte of lange mouwen – beiden, ook zonder mouwen…rompers in het algemeen, wat een uitvinding! Vooral als ze van stretch stof gemaakt zijn zoals die van de Hema, die kun je nooit genoeg hebben.

♥ Biologische producten of betaalbaar – Gewoon betaalbaar.

Sale of nieuwe collectie – I love sale! Al kan ik soms de verleiding niet weerstaan als ik echt iets heeeel erg leuks zie in een nieuwe collectie.

Social Media

Lola 9 maanden

Lola 9 maanden

♥ Foto’s delen op Facebook of Instagram – Op Facebook via Instagram. Ik plaats alles op Instagram en daarbij vaak automatisch ook op Twitter en Facebook. Mijn Facebook is alleen voor vrienden, dus daar plaats ik vaak ook andere meer persoonlijke dingen.

♥ Filmpjes kijken via Netflix of Youtube – Youtube, ik heb (nog)  geen Netflix.

Blogjes lezen of nieuwssites lezen – momenteel vooral heel veel blogjes! Ik hou er van om blogjes te lezen van anderen!

Smartphone of laptop – Vooral mijn smartphone, maar voor het schrijven van blogjes gebruik ik altijd mijn laptop.

♥ Forum of Facebook groep – Facebook groep. Vroeger kwam ik wel eens op Forums, maar tegenwoordig bijna nooit meer. Facebook is gewoon veel toegankelijker nu.

Whatsapp of Facebook messenger – Whatsapp…bijna iedereen heeft het…super makkelijk.

Skypen of bellen – bellen, al haat ik bellen, dus dat doe ik zo min mogelijk.

 Heb je ook zin om mee te doen?
Spread the love

You Might Also Like

 • Gwen 23 april 2015 at 22:46

  Vet leuk om jouw antwoorden tw lezen! Veel overeenkomsten 🙂

  • jansyluvzu 23 april 2015 at 22:48

   Inderdaad! Erg veel overeenkomsten. Het zet je aan het denken waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt… hihi

 • Themommydiaries 24 april 2015 at 10:36

  Ohhhhh hilarisch die eerste foto!! Hahaha! Wat een leuke antwoorden heb je gegeven! Hij staat ook nog op mijn lijstje om in te vullen! 😀

  • jansyluvzu 24 april 2015 at 11:06

   Die is genomen in het ziekenhuis… Toen ik hoorde dat ik moest blijven vanwege extreem hoge bloeddruk…haha… Hij is leuk hè deze tag!

   • Themommydiaries 24 april 2015 at 11:11

    Jaaaa heeel erg leuk!!