About Me DIY I Love Uncategorized

Things I Love #3 – I Love Instagram Swaps!

28 maart 2015
Mijn eerste swap inpakken

Mijn eerste swap inpakken

Ze zijn een ware hype op Instagram, je hebt een #Instaswap en de #mamaswap, maar ook een #vrolijkpasenswap en de #buitenbeentjesswap. Je kunt je bijna iedere week opnieuw aanmelden voor een nieuwe swap. Sinds herfst vorig jaar ben ik ook aan het swappen geslagen en ik kan je vertellen dat het zeer verslavend is!

Hoe werkt dat swappen dan precies? Ik leg het je uit in een paar stappen.

Mijn swap voor mijn swapmaatje

Mijn swap voor mijn swapmaatje

1. Je hebt een openbaar Instagram profiel

Allereerst heb je een openbaar Instagram profiel nodig waar je regelmatig persoonlijke foto’s op plaatst. Zo krijgt jouw swapmaatje (diegene die voor jou een swap maakt) een goed beeld van je krijgt zodat het voor hem/haar makkelijker is om iets te vinden wat echt bij je past.

Vrolijk inpakken

Vrolijk inpakken

2. Meld je aan bij een swap

Wanneer je op Instagram zoekt op #swap kom je al snel nieuwe swaps tegen. Vaak kun je via de mail jezelf opgeven voor een swap bij iemand die er één organiseerd. Hierbij verstuur je jouw adresgegevens en je Instagramprofielnaam naar de organisator(en) van de desbetreffende swap.

Leuke verpakkingen

Leuke verpakkingen

3. Je ontvangt een mail met jouw swapmaatje

Via de organisator(en) ontvang jij vervolgens een mail met daarin alle spelregels en de adresgegevens en profielnaam van jouw swapmaatje. Hij of zij heeft niet jou als swapmaatje, dus jij krijgt je cadeautje niet van hem/haar. Het is de bedoeling dat je swapmaatje niet weet dat jij iets voor hem/haar gaat maken/versturen. Ga dus niet meteen een minuut later die persoon volgen (dat valt te veel op, zo wist ik bijv. ook meteen wie mijn swapmaatje was). De verassing maakt het juist extra spannend en leuk.

Zelf knutselen voor je swapmaatje

Zelf knutselen voor je swapmaatje

Ook krijg je een datum toegewezen waarop iedereen de swap verstuurd, zo krijgt iedereen ongeveer tegelijk zijn swap binnen. Soms pak je samen de swap uit en soms mag je dat zelf weten wanneer je dat doet. Het is leuk wanneer je er dan foto’s van post op je Instagram en deze tagged met je swapmaatje en de swapnaam. Zo kan iedereen van elkaar zien wat je hebt gekregen van je swapmaatje.

Inpakken met veertjes

Inpakken met veertjes

4. Knutsel frutsel

Wat er zo leuk is aan het swappen is dat het eigenlijk helemaal niet duur hoeft te zijn. Soms mag je maar een max. aantal cadeautjes geven, soms een max. aan bedrag. Het leuke is dat veel swappers creatieve diy cadeautjes maken voor hun swapmaatje. Dit zijn vaak de leukste cadeautjes, origineel, goedkoop, maar met extra veel liefde gemaakt. Natuurlijk kun je ook gewoon cadeautjes kopen. Bij o.a. de Hema vindt je vaak leuke cadeautjes (die bij bijna iedereen in de smaak vallen) voor kleine prijsjes. Ze kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt gaan haken, flocken, alles beplakken met washi tapes en ga zo maar door. Alles mag! Inspiratie vindt je vooral op Instagram, maar bijv. ook op Pinterest. Wat trouwens ook leuk is aan het swappen dat iederee intzettend zijn best doet om alles ook nog eens super leuk in te pakken, zodat het bijna zonde is om het uit te pakken.

Leuke cadeautjes krijgen!

Leuke cadeautjes krijgen!

5. Versturen maar

Op de afgesproken datum verstuur je jouw pakketje naar je swapmaatje, en dan begint de spanning…gaat je swapmaatje je swap leuk vinden? Komt je pakketje wel heel aan, komt hij uberhaubt wel aan? Spannend! En dan zie je ineens op Instagram een foto van jouw pakketje waar je in bent getagged. Je swapmaatje heeft hem ontvangen en is blij verrast met haar ontvangen swap. Hoe leuk is dat.

Allemaal voor mij?!

Allemaal voor mij?!

6. Ontvangen

Wat natuurlijk ook erg leuk is…is dat jij natuurlijk ook een swap ontvangt van diegene die jou als swapmaatje heeft gekregen. Wat een feest! Allemaal cadeautjes met liefde gemaakt of gekocht speciaal voor jou door iemand die je alleen kent via Instagram. Dat is toch best bijzonder!

mijn cadeautjes voor mijn swapmaatje en haar 2 zoontjes

mijn cadeautjes voor mijn swapmaatje en haar 2 zoontjes

Helaas zijn er ook mensen die meedoen met de swap, maar die zelf niets versturen, dit heb ik laatst een keer meegemaakt. Erg teleurstellend, maar het weerhoud me niet om me opnieuw op te geven voor de volgende swap. Inmiddels heb ik al aan zo’n 4 swaps meegedaan en ben ik alweer druk bezig met een diy projectje voor de #buitenbeentjesswap van Amber.

Ik vind het echt zo’n leuk idee om met zijn allen elkaar op deze manier te verassen met leuke cadeautjes. Het is voor mij zelfs een groter feest om de swaps te maken dan te ontvangen. De reacties van de ontvanger, daar doe ik het stiekem toch voor.

Swap jij ook? Met welke swaps doe jij mee of heb je meegedaan? 

 

Spread the love

You Might Also Like