Uncategorized

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 9 maanden

20 februari 2015
Lola 9 maanden

Lola 9 maanden

Lieve Lola,

Gisteren was je precies 9 maandjes oud. Het was een maand vol met leuke en speciale momenten, misschien wel de fijnste maand tot nu toe. Helaas was het ook de maand waarin je samen met mij stopte met de borstvoeding (6 februari). Gelukkig liet jij niet merken dat je het vervelend vond, dus dat vind mama wel fijn. Het was even wennen voor mij, maar inmiddels heb ik me erbij neergelegd dat ik je vanaf nu gewoon een flesje geef. Dat vind ik ook heel erg fijn hoor!

Als je de fles krijgt dan lanceer jij vooraf met je mondje zo je speentje de lucht in, haha. Dat is zo’n grappig gezicht. Voorheen bleef je met speen en al in je mondje wachten tot de melk kwam, gekkie. Ook oefenen we al met je drinkbeker, dat is even gek zeg, zo’n grote beker, en dan ook nog zelf drinken. Je snapt het nog niet helemaal hoe het werkt, maar je probeert het al goed!

Ook eet je al Liga koekjes. Zelf vasthouden vind je maar vies, zo’n plakkerig koekje op je vingertjes…Maar vanaf de eerste hap vond je het meteen lekker! Stukjes brood gaan nog wat moeizaam, maar alles wat gepureerd is gaat er in als koek. Soms kunnen we je gewoon niet bijhouden zo snel als jij je mondje weer open gooit voor het volgende hapje. Wat fijn dat je zo goed eet!

Lola 9 maanden

Lola 9 maanden

Je haartjes groeien trouwens nog steeds ontzettend hard. Je kuif staat iedere dag rechter en hoger op je hoofd alsof je een echte hanenkam hebt en langs je oren begin je al flinke bakkebaarden te kweken. Mama moet snel maar eens de schaar er in zetten.

Deze maand heb je veel avonturen beleefd. Zo ging je tijdens opa’s verjaardagsfeestje met ons mee naar de dierentuin. Je begreep het nog niet allemaal, maar je keek wel je ogen uit. We genoten allemaal van jou die dag. Ook sliep je voor het eerst een nachtje zonder papa en mama, omdat we twee dagen op vakantie waren. ’s Nachts hield je tante Guusje en ome Ruben wakker, maar na een zachte knuffel sliep je lief weer verder. Wat was je braaf en wat waren wij blij dat we er lekker even tussenuit konden gaan. We hebben er echt van genoten! Dankjewel oppas team!

Het allerleukste nieuws wat we deze maand eindelijk bekend mochten maken was dat jij een neefje of nichtje krijgt! Jippieeeee!!! Tante Guusje en ome Ruben worden mama en papa in september! Wat ontzettend leuk en spannend! Hopelijk heeft Guusje niet zo veel zwangerschapskwaaltjes als ik…maar dat lijkt me sterk. Wij kunnen niet wachten tot het zo ver is!

Lola 9 maanden

Lola 9 maanden

Deze maand vierde je voor de eerste keer carnaval..nou ja, echt vieren was het niet, want tijdens de carnavalsviering op het kdv lag je te slapen en met papa en mama ben je alleen maar even bij de optocht gaan kijken. Maar, o wat keek jij je ogen uit. Je had alleen maar aandacht voor alle mooi versierde mensen en wagens. Je vond het helemaal prachtig! Ik ben benieuwd hoe je het volgend jaar zal vinden.

Afgelopen woensdag mocht je na 3 maanden eindelijk weer een keertje door de keuring bij het consultatiebureau. Met als resultaat; 8,5 kg schoon aan de haak en alweer 69,5 cm lang. Je volgt mooi je eigen groeicurve en de arts zei dat je het goed doet! Mama was uiteraard weer ontzettend trots op jou! Maar dat ben ik iedere dag, iedere dag een klein beetje meer.

Wat ben je toch een vrolijke dame. Je kletst er enthousiast op los, en rolt de hele kamer rond. Wat kun jij jezelf goed vermaken met al je speelgoed, of zelfs met een lege wc-rol. Je kunt het helemaal bestuderen en er dan tegen praten, zo lief!

Nog 3 maandjes en dan ben je officieel een peuter…en dus geen baby meer…voor nu blijf je nog even mama’s kleine Lola-tje en knuffel ik lekker met jou, terwijl jouw naar Zwitsal ruikende hanenkam in mijn neus kriebelt, heerlijk vind ik dat. Dan zit ik echt even op mijn roze wolkje!

Ik ben benieuwd wat we in jouw tiende maand samen mogen meemaken, hopelijk wordt hij net zo leuk als deze!

Ik hou van jou, lieve schat!

Kusje van mama X

 

 

Spread the love

You Might Also Like

  • mamakletst 24 februari 2015 at 08:47

    Lief! Die 9 maanden vond ik zo’n grens tussen het echte baby zijn en het dreumes worden. Luuk ging vanaf toen zo ongelooflijk snel in zijn ontwikkeling. Veel plezier deze 10e maand!