Home Home Sweet Home I Love Uncategorized

Hippe kerstversieringstips voor in je huis!

13 december 2014
Kleine kerstballetjes in houten schaal

Kleine kerstballetjes in houten schaal

Heb jij dat ook…dat je niet kan wachten tot de dagen korter worden en je dan eindelijk je kerstversiering van de zolder af mag halen om je kerstboom te versieren? Ons hele huiskamer is inmiddels mooi versierd. Neem een kijkje bij ons binnen en misschien breng ik je nog op leuke ideeën!

We mogen weer!

In november begon het hier al te kriebelen…hoe lang moet ik me nog inhouden voordat ik alle kerstdecoratie weer tevoorschijn mag halen? Op de dag dat Sinterklaas overuren maakte heb ik terwijl ik  kerstliedjes aan het zingen was onze kerstboom “opgezet”. Van mij mag het nog heeeel lang duren voordat het kerst is want het is zo ontzettend sfeervol hier in huis.

Oh Denneboom

Oh Denneboom

Oh Denneboom, oh Denneboom…

Allereerst hebben we natuurlijk onze kerstboom staan. Vorig jaar kochten we deze bij een tuincentrum voor een mooie prijs. Het is een hele mooie kunstboom (ja ze bestaan echt, al is het wel even zoeken, want de meeste kunstbomen zo echt SUPER nep!) die er toch super echt uitziet. De kerstballen komen o.a. van de Bijenkorf, Coppelmans, Kruidvat, V&D en nog een paar andere winkels. (allen gekocht in de uitverkoop na de kerstdagen van de afgelopen jaren). Er hangen nu echt alle kleuren van de regenboog in, vooral omdat het zo moeilijk kiezen is wanneer je alle kleuren even leuk vind. Misschien dat hij volgend jaar wat minder “druk” vol hangt, maar voor nu is dit wel leuk.

Tip: voor leuke en betaalbare kerstballen en andere accessoires; ga meteen na de kerst even langs bij o.a. de Bijenkorf, V&D en andere winkels. Zij hebben dan vaak flinke korting op alle kerstartikelen waardoor deze vaak sterk afgeprijsd zijn. Zo kun je volgend jaar je boom vullen voor een betaalbare prijs. Enige nadeel is wel dat je een jaar moet wachten, maar dan is het volgend jaar ook weer extra leuk! (Nu bij de V&D zijn er al veel kerstballen en ornamenten 1+1 gratis)

Een feestje boven de eettafel

Een feestje boven de eettafel

Een dierlijk feestje

Daarnaast hebben ze ook dit jaar onder andere bij de Hema weer ontzettend veel leuke kerstartikelen die echt super betaalbaar zijn, er verleidelijk dus! Ik heb dit jaar allerlei leuke items gekocht om onze woonkamer mee te versieren. Watje overal op o.a. Instagram voorbij ziet komen zijn de honey combs oftewel de papieren ballen. Bij de Hema verkopen ze deze in allerlei soorten maten en kleuren.

Vrolijke diertjes

Vrolijke diertjes

Ook verkopen ze deze als slingers of als leuke diertjes. Ik heb er allerlei soorten en maten  gekocht en deze op verschillende manieren opgehangen. Zo heb ik onze lamp boven de eettafel versierd met de vrolijke diertjes en met slingers met sterretjes van vilt. Daarbij verkopen ze bij het Kruidvat voor slechts 0,69 cent 2 zakjes met 4 houten sterren die er ook bij hangen. Het is echt een feestje geworden boven onze eettafel.

Lampjes en papieren ballen boven het kookeiland

Lampjes en papieren ballen boven het kookeiland

Overal lichtjes

Het meest sfeervolle aan kerst zijn toch echt alle lichtjes die een donkere kamer verlichten. Opeens is het niet meer zo erg dat het al zo vroeg donker wordt, want dan mogen de kerstlampjes weer aan. Boven ons keuken (schier-)eiland heb ik een slinger “druppel”-lampjes opgehangen en een hele grote tros met papieren ballen. Lekker speels, maar erg gezellig.

Een gezellig wandje

Een gezellig wandje

Nog meer gezelligheid

Boven onze tv hangen al een tijdje leuke plankjes waarbij we steeds nieuwe dingen neer kunnen zetten op de plankjes. Nu hangen er ook kleine papieren ballen en een slinger met papieren sterretjes…ook van…je raad het al…de Hema. Onder bij de tv heb ik een super gave slinger met papieren lampjes neergelegd. Deze is zoooo leuk dat ik er meteen 2 van heb gekocht, want ze waren maar 5 euro. De andere ligt op onze dressoir.

Mijn nieuwe wandje

Mijn nieuwe wandje

My favorite wall

Midden in de kamer heb ik sinds vorige week eindelijk mijn nieuwe wand mogen opvullen met allerlei leuke posters en kaartjes van een aantal super leuke webshops zoals PetiteLouise.nl, Koetjesenkaartjes.nl, vanmariel.nl en lettersfromhere. Ook hangt er een leuke wordbanner (verkrijgbaar in diverse webshops) waar inmiddels “Merry X-Mas” van gemaakt is. Ik ben helemaal weg van mijn mooie wandje en heb daar ook nog zo’n lampjes slinger bijgelegd en wat andere leuke accessoires. Ik kan hier naar blijven kijken, en wordt hier zo vrolijk van! Al mijn favorieten zo bij elkaar…wie had dat ooit gedacht!

 

kaartenrek van de Hema

kaartenrek van de Hema

Tip: Wil jij ook zo graag leuke posters of kaarten aan je wand die je makkelijk kunt afwisselen. Er zijn ontzettend veel leuke webshops zoals hierboven vernoemd met leuke (betaalbare) posters en kaartjes om zelf iets moois mee te creëren. Je kunt eindeloos variëren met thema’s zoals de verschillende jaargetijden etc. Het handige kaartenrek verkopen ze o.a. bij de Hema (goh!) voor maar €4,50. Ze zijn nu weer iets duurder, maar dat is echt ideaal als je van kaartjes houd en ze graag wilt afwisselen. Het is ook leuk om er bijvoorbeeld foto’s in te stoppen.

Ons mooie vloerkleed

Ons mooie vloerkleed

Van onze kerstman (beter bekend als schoonmoeder) hebben we al een vervroegd kerstcadeau gekregen, namelijk een heerlijke groot en mooi vloerkleed van Ikea. Het liefst wil ik de hele dag er op gaan liggen en het knuffelen, maar dat laat ik maar aan onze dochter Lola over, haha. Hij maakt de zithoek helemaal af. Ik ben verliefd!

Laat die kerst maar komen, ik ben er klaar voor…of wacht toch nog maar eventjes, dan kan ik nog iets langer genieten van alle versiersels!

Hebben jullie nog leuke tips voor mij of anderen met betrekking tot kerstversiering? Laat je reactie achter!

 

 

Spread the love

You Might Also Like