About Me Baby Adventures Mommy Stuff My Adventures Uncategorized

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 6 maanden

19 november 2014

Lieve Lola,

Lola 6 maanden

Lola 6 maanden

Vandaag vieren wij jouw “halve” verjaardag. Je bent vandaag namelijk precies 6 maanden oud! Wat heb ik uitgekeken naar deze dag en wat was ik benieuwd naar hoe je nu zou zijn. Je begint al echt een eigen persoontje te worden. Met je ondeugende pretoogjes en je lieve lach. Vanochtend ging ik met je naar de consultatiebureau. Je bent inmiddels al 66,5 cm lang en weegt 7100 gram. Je groeit echt perfect volgens de arts en je bent helemaal goed gekeurd, hihi.

Binnenkort ga je beginnen met “echt” eten, net als papa en mama. Nu krijg je alleen je melk, die je overigens heerlijk vindt. Maar straks gaat er een nieuwe wereld voor je open! Dat is spannend hè! Ik ben erg benieuwd hoe je dat gaat vinden, al die nieuwe smaken ontdekken. Wat een avontuur! Een weekje geleden had je stiekem al je “eerste hapje” gekregen van papa in de vorm van een advertentie uit het Blokker krantje in je mond gestopt (oops) , maar straks krijg je natuurlijk veel lekkerder te eten…hihi.

Lola 6 maanden

Lola 6 maanden

Je hebt sinds een paar weken een mooi groot speelkleed waar jij je goed op kunt vermaken. Vooral het knisperklepje van het oventje (afbeelding) en het spiegeltje vind je reuze interessant. Je pakt dingen steeds beter vast, ook met je beide handjes. En je vindt je voetjes ook steeds leuker worden om naar te kijken. Dat is zo’n lief gezicht, hoe jij steeds opnieuw je voetjes ontdekt.

Rechtop zitten lukt je ook steeds beter want zo kun je alles natuurlijk veel beter zien. Je wilt overal bij zijn en niets missen, want alles vindt je interessant. Je bent al twee keer mee na GLOW geweest in de draagzak bij mama en al die lichtjes vond je prachtig. Daar stelde jij graag een dutje voor uit. In je mooie winterjas of skipak ben je een echte knuffel Eskimo die we lekker warm houden tegen de kou. Mama heeft al mooie wandjes voor je gekocht voor als het straks echt heel koud wordt, dan blijven ook je handjes lekker warm.

Lola 6 maanden

Lola 6 maanden

Die tandjes van jou die zijn nog niet niet in zicht alhoewel je al maanden lang de hele dag zit de kwijlen en je vingers of je hele vuistje in je mondje stopt. Ik ben benieuwd wanneer ze te voorschijn komen.Misschien wel deze maand nog.

Ik zie je iedere dag een beetje veranderen, je wordt steeds mooier lieve Lola, en je bent (bijna) altijd zo lekker vrolijk. Wat ben je toch een heerlijk kind. En wat geniet ik van jouw mooie (schater) lachjes. En van alle verhalen die je verteld. Bijna iedere dag lijkt het alsof je het laatste nieuws verteld in je eigen Lola taaltje wat alleen jij begrijpt. Vol overtuiging kun je minuten lang blijven kletsen. Zo schattig!

Dankjewel lieve Lola voor dit bijzondere, super fijne en mooie eerste half jaar, ik ben zo benieuwd wat het komende half jaar ons zal brengen. Nog 6 maanden en dan mag je al je eerste kaarsje uitblazen op een grote verjaardagstaart…jeetje mineetje wat gaat de tijd snel. Maar zo ver is het nog niet…eerst nog 6 maanden vol plezier groeien en genieten!

Ik hou van jou lieve schat,

Heel veel kusjes van mama

xxxxxx

Spread the love

You Might Also Like