Baby Adventures Review Uncategorized

De grote billendoekjes test

7 november 2014
Ons testmodel Lola

Ons testmodel Lola

Als nieuwe mama moet je honderd duizend keuzes maken. Geef ik borstvoeding of de fles, slaapt mijn kindje bij ons op de kamer of in en eigen kamer, ga ik na 4 maanden beginnen met vast voedsel of pas na 6…. en ga zo maar door. Zo worden zelfs de keuzes waarvan je verwacht dat ze simpel zijn je toch nog moeilijk gemaakt. Zo ook bij de ontelbare soorten billendoekjes die je in verschillende winkels kunt vinden. Alsof we nog niet genoeg keuzes moeten maken! Hoe weet je nu welke het beste, fijnste of goedkoopste zijn voor je baby?!

Daarom besloot ik om zelf op zoek te gaan naar het fijnste, beste babydoekje voor mijn baby. Ik kocht meer dan 10 soorten billendoekjes te testen met hulp van mijn dochter Lola. Negen daarvan heb ik hieronder gebruikt voor mijn test.

Hieronder zie je de resultaten van mijn billendoekjes test;

Zwitsal Sensitive & Zwitsal Lotion

Zwitsal Sensitive & Zwitsal Lotion

Zwitsal Sensitive

Prijs / prijs per doekje: Sensitive €1,99 / 3,16 cent – Lotion €1,99 / 2,76 cent

Aantal doekjes: Sensitive 63 stuks / Lotion 72 stuks

Verpakking: Met een handige plakstrip, deze gaat gemakkelijk open en dicht. De doekjes komen er makkelijk één voor één uit en de verpakking sluit prima.

Geur: Zwitsal ruikt natuurlijk naar, je raad het nooit…Zwitsal…Ik vind het een heerlijke geur!

Doekje: Is lekker zacht, niet te vochtig en je kunt er goed mee afvegen

Conclusie: Fijne doekjes, heerlijke geur. Ze komen fijn uit de verpakking. Enige minpuntje: de prijs is toch wel erg aan de hoge kant.

Panpers Sensitive

Panpers Sensitive

Pampers Sensitive

Prijs / prijs per doekje: €1,99 /  3,98 cent

Aantal doekjes: 50 stuks

Verpakking: strakke verpakking. Omdat de doekjes vrij dik zijn is het lastig om vooral de eerste er uit te krijgen zonder dat je ze kapot trekt.

Geur: Niet echt mijn favoriete geur. Ruikt een beetje naar ziekenhuis ofzo…een beetje medisch.

Doekje: Zacht maar erg dik doekje. Wellicht voor poepluiers ideaal, maar voor plasluiers mij wat te dik. De doekjes voelen ook erg nat aan.

Conclusie: Ik vond deze doekjes niet zo fijn omdat ze zo dik waren. Ook de geur vond ik niet prettig. Ook zijn deze doekjes erg prijzig.

Toujours (Lidl) & Bumblies (Nettorama)

Toujours (Lidl) & Bumblies (Nettorama)

Toujours (Lidl)

Prijs / prijs per doekje: €1,49 / 1,86 cent

Aantal doekjes: 80 stuks

Verpakking: De verpakking is erg strak in het begin waardoor ook hier de eerste paar keer het onmogelijk is om één doekje tegelijk te kunnen pakken. Ook al wil je er maar één je krijgt er altijd minimaal twee tegelijk. Erg vervelend als je je handen vol hebt. Ook blijft de plakstrip na een tijdje niet meer dichtplakken waardoor je bovenste doekje uitdroogt.

Geur: Niet mijn favoriete geur, maar ook niet slecht

Doekje: zelfde structuur en kwaliteit als de Zwitsal doekjes.

Conclusie: Prima doekje, maar ontzettend onhandig in het gebruik bij het uit de verpakking halen. En het feit dat de verpakking open blijft staan en zo dus je bovenste doekje steeds uitdroogt is ook niet bepaald handig.

Bumbies (Nettorama)

Prijs / prijs per doekje: €1,00 / 1,38 cent

Aantal doekjes: 72 stuks

Verpakking: Dikke stevige sluitsticker welke fijn te hergebruiken is.

Geur: is wel ok, maar niet om nou te zeggen ik veeg er even mijn neus mee af

Doekje: zelfde structuur en kwaliteit als de Zwitsal doekjes.

Conclusie: Fijne doekjes, fijne verpakking, alleen de geur is iets minder prettig. De prijs daarin tegen is wel beter dan die van bovenstaande doekjes.

Billenpoetsers (Kruidvat) & Babywipes (Primark)

Billenpoetsers (Kruidvat) & Babywipes (Primark)

Billenpoetsers (Kruidvat)

Prijs / prijs per doekje: €0,99 / 1,65 cent

Aantal doekjes: 60 stuks

Verpakking: Kleinere verpakking dan alle anderen, ook hier scheuren de eerste paar doekjes af omdat ze te strak in de verpakking zitten gestopt. Erg onhandig bij een volle poepluiers en handen te kort.

Geur: naar meloen….en dan niet één, maar een hele fruitschaal vol BAH! De geur is zooo overheersend dat ik er misselijk van wordt. Maar als je van meloen houdt vindt je de geur wellicht heerlijk.

Doekje: Deze doekjes zijn wat kleiner en dikker dan de meeste doekjes. ondanks de extreme geur zijn ze fijn in gebruik, alleen hadden ze toch wat groter mogen zijn van mij.

Conclusie: Oh oh oh…die geur verpest het voor mij…en het formaat van de doekjes is wat aan de kleine kant.

Early days Babywipes (Primark)

Prijs / prijs per doekje: €0,75 / 1,17 cent

Aantal doekjes: 64 stuks

Verpakking: vrolijke beertjes verpakking met een goede sluitsticker. De doekjes zijn zo opgevouwen in de verpakking dat ze er niet fijn uit komen. Je moet ze namelijk nadat je ze er uit haalt nog zelf even openvouwen. Ook dit is niet praktisch als je wederom je handen vol hebt.

Geur: de geur lijkt erg op die van de Bumblies…niet super lekker zeg maar.

Doekje: het doekje is nadat je het eindelijk hebt uitgevouwen voldoende in gebruik. Al vind ik ze erg nat aanvoelen.

Conclusie: gebruiksvriendelijkheid is niet optimaal, maar de prijs daarentegen…

Teddy Care Baby & Teddy Care Sensitive (Action)

Teddy Care Baby & Teddy Care Sensitive (Action)

Teddy Care Baby & Teddy Care Sensitive (Action):

Prijs / prijs per doekje: € 0,98 / 1,08 cent

Aantal doekjes: 90 stuks

Verpakking: Fijne grote verpakking met goed sluitende “deksel”. Op deze manier is je verpakking altijd goed afgesloten en makkelijk te heropenen. Wel is het lastig om de eerste doekjes er uit te krijgen omdat ook deze weer te strak er in zitten.

Geur: Beiden ruiken erg lekker, al vind ik de Sensitive net iets frisser van geur.

Doekje: Baby is wat natter en de Sensitive juist wat droger. Beiden de zelfde structuur en kwaliteit als de Zwitsal doekjes.

Conclusie: Prima doekjes en een perfecte prijs!

Ons testmodel met alle billendoekjes

Ons testmodel met alle billendoekjes

Eindbeoordeling van deze billendoekjes test:

Als ik alle conclusies naast elkaar leg kom ik tot de einduitslag dat naast de Zwitsal billendoekjes ook de Teddy Care doekjes van de Action goed scoren in mijn test. Qua prijsverschil zijn deze zelfs gemiddeld zo’n drie keer (!!) goedkoper dat de populaire concurrent. Voordat ik aan deze test begon had ik gehoopt dat mijn favoriete doekje natuurlijk ook een van de goedkoopste zou zijn. Helaas is dit niet het geval.

Ik heb namelijk gekozen als beste uit mijn test:

Zwitsal Lotion billendoekjes

Behind The Scenes

Behind The Scenes

 

Simpelweg omdat deze voldoen aan al mijn eisen, ze ruiken heerlijk en zijn erg gebruiksvriendelijk. Jammer van de prijs, maar gelukkig ben ik erg goed in het vinden van koopjes, dus kan ik ze regelmatig vinden voor een voordeligere prijs dan hierboven vernoemd staat.

Uiteraard zijn er nog veel meer merken aan doekjes. Ik probeerde ook al die van Huggies en Etos. (beiden vond ik zelf niet zo fijn). Heb jij nog een merk wat je iedereen zou aanraden? Laat het me weten en wie weet ga ik die ook uittesten!

Ik hoop dat je iets aan mijn onderzoek hebt gehad. De resultaten en ervaringen zijn puur persoonlijk, dus wie weet ben je het volledig oneens met de uitslag. Laat het me weten. Ik ben benieuwd naar de ervaringen van andere mama’s!

Bij dit onderzoek zijn geen baby’s gewond geraakt 🙂

 

 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Miranda 7 november 2014 at 21:44

  Fijne review!

  Mijn dochtertje is inmiddels 15 maanden en ik heb ook al een aantal merken billendoekjes gebruikt. Mijn favoriet is de Zwitsal sensitive. Inderdaad niet de goedkoopste maar wel de fijnste!

 • Gwen 7 november 2014 at 22:08

  Leuk zeg! Ik die vd Lidl juist megafoon omdat ze zo dik zijn. Komen er een voor een uit en geen last vd plakstrip omdat ze in zon dispenser zitten hihi. Ik vind die vd Action juist weer te dun, mr heb ze wel in kuiertas omdat ik sluiting met die clip zo handig vindt haha. En idd, Zwitsal is fijn, mr zo duur.

  • jansyluvzu 7 november 2014 at 22:18

   Grappig om alle verschillende reacties van iedereen te lezen. Gelukkig ervaart iedereen de doekjes anders… Hihi… Dat is waarschijnlijk ook de reden dat er zoveel verschillende soorten te koop zijn.

 • Judith 11 november 2014 at 15:12

  Wat leuk en wat uitgebreid! Ik heb sinds de geboorte van Noah Zwitsal Sensitive gebruikt. Nog steeds favoriet. Pampers, Lidl, en Huggies vind ik persoonlijk niets. Ik probeer altijd zo’n megaverpakking te kopen, want dan scheelt het toch wat in de prijs. Naar die van Hema ben ik nog wel benieuwd. X, Judith

  • jansyluvzu 11 november 2014 at 15:19

   Ik had zelf vooral van Pampers en Huggies meer verwacht…omdat dat echte baby merken zijn…ik ben ook erg benieuwd naar de Hema doekjes…ik heb ze toevallig besteld, dus die ga ik binnenkort testen 🙂

 • Linda 19 november 2014 at 12:45

  Leuke test heb je gedaan. Hier waren de zwitsal doekjes in het begin populair. Nu gebruiken we eigenlijk alleen nog maar de kruidvat doekjes. Zijn toch iets goedkoper.

  • jansyluvzu 19 november 2014 at 13:55

   Ik ga ze binnenkort testen… veel mensen zijn er positief over! Bedankt voor de tip ☺

 • Daantje 20 november 2014 at 10:58

  Ik kan er weinig over zeggen, want ik heb eigenlijk geen enkele van deze merken gebruikt. Ik gebruikte in het begin die van de Albert Heijn. Tussendoor nog even geswitcht naar Kruidvat, maar toen ik die van de Albert Heijn daarna weer had was ik toch weer om voor die van de AH, want die brachten direct weer de herinnering naar boven aan toen Tobias zo mini was <3

  • jansyluvzu 20 november 2014 at 11:10

   Misschien moet ik doe dan ook maar eens proberen ☺

 • Lindsay 3 december 2014 at 16:29

  Kijk, dit is handige informatie om te weten 😉 Ik heb al van meerdere moeders gehoord dat Zwitsel doekjes toch echt de beste zijn en je deze vooral groot moet inkopen bij aanbiedingen!

 • Tamara 7 april 2015 at 21:54

  haha kijk dat is nog eens een vergelijking! Ik vind de zwitsal doekjes zelf ook heel fijn, helaas kan floris er dus niet tegen! 🙁

  • jansyluvzu 7 april 2015 at 21:55

   zo heeft iedere baby en mama haar favoriet…grappig he!