About Me Baby Adventures My Adventures Uncategorized

Melkfabriek in staking

26 september 2014
In betere tijden...

In betere tijden…

Een goede start

Wat begon als een perfecte “borstvoeding” ervaring…melk in overvloed, spuitende tieten, eerder te veel dan te weinig melk. Deze melkfabriek had genoeg melk voor een zesling leek het wel. Natuurlijk had ik ook mega last van stuwing, borsten als meloenen (met cup F voelen ze echt als meloenen op zo’n moment) en kapot gezogen tepels *Jikes!*…maar verder verliep mijn eerste ervaring met borstvoeding geven bij mijn dochter super goed.

Vanaf het eerste moment dronk ze goed, binnen een week dronk ze ook prima uit een flesje en kreeg ze haar eerste speentje vanwege haar enorme zuigbehoefte…

Nu, ruim 4 maanden later…geef ik sinds 1 maand naast borstvoeding ook extra flesvoeding omdat ik niet genoeg afgekolfd krijg wanneer dochterlief op het kinderdagverblijf zit. Dat drinkt ze vanaf de eerste fles perfect weg, en gelukkig heeft ze er geen allergische of andere reacties op.

Maar nu…

Wie ik?

Wie ik?

Nou komt het probleem…sinds anderhalve week weigert madame regelmatig aan de borst te drinken…zelfs na 10 minuten proberen, waarbij ze natuurlijk helemaal gefrustreerd en overstuur raakt. Daarbij heb ik zelfs een keer eerst even gekolfd om het schietreflex op te wekken…maar zelfs toen wilde of kon ze het niet.

’s Morgens drinkt ze tot nu toe wel altijd, dan heb ik natuurlijk de meeste melk voor haar…maar de rest van de dag is het iedere keer weer een verassing of het wel of niet lukt…wanneer het lukt…YES! Wat een feest!…en als het niet lukt…*blijven ademen* dan weer een fles opwarmen…fles geven…en daarna zelf maar weer kolven…dat werkt zo demotiverend…en is niet bepaald goed voor je zelfvertrouwen als verse mama…

Ligt het aan mij, of aan haar…waarom lukt het niet? Is mijn toeschietreflex niet meer sterk genoeg, is ze te verwend geworden door de fles en daarom te “lui” om te werken voor haar voeding? Ik weet het niet..maar op deze manier is borstvoeding geven niet meer dat “fijne momentje samen met je kind” … het is meer een opgave en een strijd…pfff…

Hopelijk is het een “fase” en wordt het snel weer zoals voorheen…mama de melkfabriek en Lola die gulzig drinkt.

Spread the love

You Might Also Like