About Me Baby Adventures My Adventures Uncategorized

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 4 maanden

23 september 2014

Lieve Lola,

Lola 4 maanden

Lola 4 maanden

Vandaag ben je 4 maandjes oud! De afgelopen maand heb je veel nieuwe dingen geleerd en is er veel veranderd in jou en papa en mama’s leven. Vanaf 1 september ga je twee dagen in de week naar de kinderopvang. De eerste twee weken vond je dat best wel indrukwekkend. Na zo’n lange dag rondkijken en niets willen missen van alle andere kindjes, lachen naar de juffen, niet kunnen slapen in zo’n gekke slaapkamer zonder je mama en papa kwam je helemaal uitgeput naar huis. Zodra je thuis was lag je uren te slapen om alle nieuwe indrukken te kunnen verwerken.

Inmiddels lezen we in je schriftje en horen we van juf Marloes dat je steeds meer je draai vindt en niets wilt missen van alles wat er om je heen gebeurd op het kdv. Het slapen gaat steeds beter en samen met je vriendinnetje Aster zit je naast elkaar in wipstoeltjes de andere kindjes te bekijken wanneer ze ‘s middags samen lunchen. Juf Marloes kijkt helemaal verliefd naar je als ze enthousiast over je verteld hoe jij je dag hebt beleefd. Wat fijn! Zonder zorgen kunnen we je daar prima achter laten om met een gerust hart te kunnen werken. Goed om te horen dat je daar zo veel lacht en vrolijk bent. Papa en mama zijn super trots op jou, dat jij daar de hele dag zonder ons je prima kunt vermaken. Dat is best knap hoor, lieve schat!

Lekker sabbelen

Lekker sabbelen

Vanaf het begin van deze maand stop je alles wat je tegenkomt in je mondje, je knuffel, je boekje, maar het allerliefst je rechter handje. En als het lukt zelfs het liefst 3 vingers tegelijk. Soms iets te ver, dat is zo’n gek gevoel hè, als je vinger te ver in je keel zit. Dan trek je een gek gezicht, zo van, hè bah…dat vindt ik niet fijn. Gekke meid! Je knuffel die je van tante Linda en je vriendinnetje Nina hebt gekregen met die lange armen en benen is nu echt je favoriet! Die kun je ook zo makkelijk vasthouden en hij smaakt ook zo lekker. Zouden er tandjes op komst zijn? Je bent namelijk ook de hele dag aan het zeveren..klein lief zeverkontje! Je hele romper is tot aan je naveltje doorweekt, hihi…en ondertussen zever jij lekker verder! Mama heeft leuke sjaaltjes voor je gekocht, om al die zever op te vangen, maar zelfs die overwinnen die zeeën van kwijl uit je snoetje niet…hihi. Volgens mij vindt jij dat zelf helemaal niet erg, en onze wasmachine maakt al die kleertjes van jouw vanzelf weer mooi schoon.

Het liefst zit je lekker rechtop zodat je alles om je heen kunt bekijken. Zelfs als je eigenlijk al naar je bedje zou moeten. Dan wrijf je met je vuistjes zo lief in je oogjes omdat je moe bent, maar zodra ik je in bedje leg protesteer je, want je wilt nog lang niet slapen. Echter binnen een paar minuutjes vertrek je toch richting dromenland. Iedere avond voor het slapen gaan leest mama je trouw voor uit het grote kabouterboek. Wat een leuke avonturen maken die kaboutertjes mee. Mama vindt het waarschijnlijk interessanter dan jij, maar je luistert altijd lief mee naar de verhaaltjes.

Alweer 4 maanden oud!

Alweer 4 maanden oud!

Een paar dagen geleden draaide je voor de eerste keer van je buik zomaar door naar je rug, je deed het zo’n vijf keer achter elkaar terwijl mama trots filmpjes er van maakte. Wat lijk je veel op mama, want die kan ook niet stil zitten of liggen…hihi.

Ook drink je sinds deze maand naast de borstvoeding van mama ook lekkere flesvoeding. Dat doe je super goed! Je bent ook twee keer zo veel gaan drinken en je doet dit inmiddels nog maar zo’n vijf keer per dag. Daardoor heb je natuurlijk extra veel dorst en drink je alsof je leven er van af hangt!

Wat ben jij tegenwoordig ook een lekker kletskousje! De hele dag brabbel je geweldige verhalen enthousiast tegen je papa en mama. Ook op het kdv lig je heerlijk met je vriendinnetje Aster in de box tegen elkaar te brabbelen. En wat heb jij een lief stemmetje. Ik smelt iedere keer als ik die lieve geluidjes uit jouw mondje hoor komen. Ik kan niet wachten op jouw eerste echte schaterlach! Ik ben benieuwd wanneer we die mogen aanschouwen!

Deze maand heeft mama trouwens een leuke romper voor je gepimpt, en hij staat je super leuk! Van oma Bertie kreeg ze een naaimachine, dus hopelijk komen er nog veel mooie zelfgemaakte kleertjes voor jou in de toekomst!

Het was een heerlijke maand samen met jou, lieve schat! Ik ben zo ontzettend trots en gelukkig nu dat jij er bent. Ik kan mij niets fijner voorstellen dan ons leven zoals hij op dit moment is, wat een rijkdom! Wij genieten iedere dag van jou, lieve Lola!

Papa en mama houden van jou, lief meisje!

Kusje van mama X

Spread the love

You Might Also Like