About Me Baby Adventures My Adventures Uncategorized

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 3 maanden

21 september 2014

Lieve Lola,

3 Maanden geleden hebben we je voor het eerst mogen ontmoeten. Wat hebben we je de afgelopen 3 maanden al veel van je mogen leren. Je bent zo’n vrolijk wiebelkontje en je maakt papa en mama elke dag weer blij. In de afgelopen maand ben je weer zo veel veranderd en heb je ons vaak verbaasd met de dingen die je allemaal al kan.

Lola 3 maanden

Lola 3 maanden

Het aller-aller knapste vinden wij dat je sinds 13 augustus zo lekker door kan slapen. Eindelijk snap je hoe fijn het is om ‘s nachts lekker in dromenland te zijn zonder dat je er uit hoeft om wat te eten tussendoor. En ooohh ooohh ooohh wat zijn papa en vooral mama daar super blij mee! Kan mama eindelijk weer eens doorslapen…dat lukt al niet meer sinds januari (door die vreselijke jeuk)… maar dan nu toch echt! Af en toe wordt je nog wel eens vroeg in de ochtend wakker en lig je gezellig te kletsen in je bedje. Wanneer we je dan jouw lekkere speentje geven slaap jij (en dus ook papa en mama) weer lekker rustig verder. Soms houd je dat zelfs tot half 11 ‘s ochtends vol! Een echte schone slaapster dus!

Gelukkig ben je naast dat slapen ook een lekker wiebelkontje. Wat je deze maand erg goed kon was op je buikje liggen, dan je rechterhand onder je buik terwijl je met je linker hand heel hard zwaait. Zo hard dat je op je buik met de klok mee rond draait. Binnen 5 minuten ging je rond, soms zelfs nog sneller! Het leek net als of je in het slow-motion aan het breakdancen was! Grapjas! Dat zag er erg grappig uit hoor!

Lola 3 maanden - knap koppie

Lola 3 maanden – knap koppie

Op 27 augustus rolde je voor de eerste keer van je buik naar je rug en de dag erna lachte je voor het eerst met geluidjes, zo lief! Ik vroeg je of jij je speentje wilde en je reageerde met een grote lach. Jouw speentje, die vind je toch zo lekker!

Deze maand ben je ook steeds meer dingen vast gaan pakken, je handjes gaan steeds vaker open en zijn niet alleen maar dichte vuistjes. Je hebt veel plezier wanneer je met je babygym speelt. Je pakt de beestjes vast en schopt er soms zelfs tegenaan. Ook kun je er minuten lang naar liggen kijken. Je vind het allemaal prachtig! Mensen aankijken en papa en mama herkennen doe je nu ook, dat vinden we zo fijn om te zien. Vooral als we dan die mooie glimlach van jou cadeau krijgen!

Ook ben je samen met papa en mama voor de eerste keer een middagje naar Ikea geweest. Hier heb je heerlijk vanuit de kinderwagen rondgekeken en kochten we onder andere voor jou mooie spiegels voor boven de commode. Vol bewondering staar je naar je spiegelbeeld en kijk je me via de spiegel aan wanneer ik je aan het verschonen ben. Het zal nog wel even duren voordat jij doorhebt wie die leuke baby is die daar naast je ligt. Samen met mama en oma Lenie ben je deze maand ook nog eens voor de eerste keer op stap geweest naar de stad. Lekker shoppen als meiden onder elkaar. Je was erg lief en we hebben je goed verwend! Samen met mama heb je voor de eerste keer in het openbaar borstvoeding gekregen, dit ging hartstikke goed.

Lola 3 maanden - samen met meneer de beer

Lola 3 maanden – samen met meneer de beer

Halverwege de maand verbrak je jouw persoonlijk record door maar liefst 4 (!) schone luiers in 1 uur vol te krijgen en daarnaast ook je slaapzak en pyjama helemaal nat te piesen. (Lang leven de wasmachine!). En wat deed jij als reactie, je lachte me gewoon uit…met een brede grijns op je snoet liet je mij je 4e luier om doen. Gelukkig kon ik daar ook erg om lachen.

Af en toe ga je met papa in het grote bad “zwemmen” en dat vinden we alle drie heerlijk! Je bent zo ontspannen dat je bijna zelf kunt blijven drijven. Dat is toch echt even puur genieten, waarna je weer heerlijk naar Zwitsal ruikt en van die zachte pluishaartjes krijgt. Die haartjes van jouw zijn er trouwens net als bij mama iedere dag minder. Je hebt nu echt kale plekjes op je hoofdje, vooral achter waar je veel op ligt. En ik heb zo veel haaruitval dat we er een trui voor je van kunnen breien, maar dat doen we maar niet hè.

Naast Lola, noemen we je deze maand ook wel; poepie, wiebelkontje, Lola cola, schatje, deugnietje, moppie en poepmachine. Wat ben je toch een lekker ding, Lola. Papa en mama kunnen niet wachten wat je de komende maand allemaal gaat leren. Wat ben je toch een lieverd! Wij houden van jou, moppie!

kusje van mama X

Spread the love

You Might Also Like